Haberler

Silopi'deki Olaylar Sırasında Kafeteryada Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto eden PKK yandaşı bir grup ilçeyi savaş alanına çevirdi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto eden PKK yandaşı bir grup ilçeyi savaş alanına çevirdi. Olaylar sırasında bazı polis panzerleri atılan molotof kokteyllerinin etkisiyle alev alırken, bir kafeteryada mahsur kalanlar da, çatışmaya ara verilmesiyle bulundukları yerden araçlarla çıkabildi.

YÜZLERİ MASKELİ GRUP EYLEM YAPTI

İmralı'da çaptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü öncesinde Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gece yüzleri maskeli bir grup eylem yaptı. Irak ile bağlantıyı sağlayan karayoluna çıkan PKK'lı göstericiler, yolu trafiğe kapatıp TIR ve tankerleri durdurarak geçişlerine izin vermedi.

POLİS ARAÇLARINA SALDIRDILAR

Aynı grup, müdahale etmek isteyen polis zırhlı araçlarına ise molotof kokteylleri ile saldırdı. Atılan molotof kokteyllerinin isabet ettiği ve alev topuna dönen zırhlı aracın yardımına diğer Toma yetişti. Basınçlı su ile alevleri söndüren Toma, bu kez de göstericileri dağıtmak için su sıktı. Dağılan grup daha sonra 2'nci cadde üzerinde tekrar toplanarak Kaymakamlık binası önünde eylemlerini sürdürmek istedi.



KAFETERYADA MAHSUR KALDILAR

Polisin müdahalesi ile kaçan göstericiler 2'nci Cadde üzerindeki bazı işyerlerinin damlarına çıktı. Bu sırada bir kafeteryada mahsur kalan vatandaşlar için çatışmalar bir süreliğine durdu. Kafeteryada mahsur kalanlar araçlarla hızla bölgeden uzaklaştırıldı. Sivillerin uzaklaşmasıyla birlikte polis araçları damlardaki PKK'lı göstericilere müdahalede bulundu. Göstericiler de polis araçlarına taş, molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombaları ile saldırılarını sürdürdü. Eylemlerini tekrar İpek Yolu'nda sürdüren göstericiler bu kez bir Toma'yı hedef aldı. Molotoflu saldırılar sırasında bir sivil otomobil atılan bir molotof kokteylinden son anda kurtulurken, 2'nci Cadde üzerinde bulunan bir kahveye de biber gazı isabet etti. İlçedeki olaylar gece geç saatlerde sona erdi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Türkiye Şırnak Silopi Önemsiz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (4)

ECRIN:

Yarini bekleyemediler hainler simdiden yakip yikmaya baslamislar

13
4
yanıtYanıtla
ahmet:

bu olaylar hep ak zihniyet yüzünden çığırından çıktı

5
3
yanıtYanıtla
EskırMobil-ANDROID:

idam cezası gelmeli ve uygulanmalı

5
2
yanıtYanıtla
MİLLİYETÇİ:

İç güvenlik kanunun çıkmasınn istemeyenlerin kime hizmet ettiğini görün

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title