Haberler

Silopi'de Yaz Kur'an Kursu

Silopi ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kurslarında öğrencilere ritm ve melodi eşliğinde Kur'an öğretiliyor.

Silopi ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Camiye Koşalım Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kurslarında öğrencilere ritm ve melodi eşliğinde Kur'an öğretiliyor.

Silopi Müftü Vekili Mehmet Birgin, ilçede 23 Haziran'da başlayan kurs kayıtlarının sürdüğünü, bir dilekçe ile öğrencilerin kursa başvurabileceğini söyledi.

Kursa katılan öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gönderilen, "Dinimizi Öğreniyoruz" kitaplarını ve cd'leri dağıttıklarını ifade eden Birgin, kursta Kur'an dersinin yanı sıra imanın şartları, abdest almak, namaz kılmak, namaz sure ve duaları, oruç, hac ve zekat gibi konularda da bilgiler verdiklerini belirtti.

Çarşı Camisi imamı Ahmet Akdeniz, bu yıl ki kurslarda öğrencilere farklı bir teknik ile Kur'an öğrettiklerini anlatarak, öğrencilerin Kur'an okumayı daha rahat öğrenmesi için ritm ve melodi eşliğinde ders işlediklerini belirtti.

Bu yöntemle eğitim vermenin faydasını gördüklerini ifade eden Akdeniz, "Öğrencilerimiz ilk günden bu sistemi benimsedi. Dersler çok verimli geçiyor. Kursların hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Akdeniz, kursta öğrencilere dua ve ilahi de öğrettiklerini belirtti. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Akdeniz Silopi Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title