Haberler

Silopi'de Yaz Kur'an Kurslarında Öğretci Sıkıntısı

Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Kur'an kursu için öğretici sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.

Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Kur'an kursu için öğretici sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.

Elçi, yaptığı açıklamada, yaz kuran kurslarına başvuruların halen devam etmekte olduğunu ve öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi dolayısıyla öğrenci sayılarının oldukça fazla olduğunu belirtti.

Öğretici kursları açtıkları halde ciddi anlamda öğretici sıkıntısı çektiklerini dile getiren Elçi, şöyle konuştu:

"Bu sorunun aşılması için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an tüm camilerimizde kuran kurslarımız var. Çocuklarımız, bu Kur'an kurslarında Kur'an öğrenmenin yanında dini bilgileri de alıyor. Bu anlamda kendilerine çok fayda sağlamaktadır.

Silopi Çarşı Camisi İmamı Ahmet Akdeniz ise, Camilerinde her gün Kur'an kursu verdiklerini ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Akdeniz, "Kuran kursunda kuran okumanın yanında uygulamalı olarak da namaz bilgisi, din bilgisi ve ayrıca küçüklerine sevgi büyüklerine saygı öğretiyoruz. Bütün ailelerin, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermelerini bekliyoruz. Çocuklarını kuran kurslarına gönderen bütün ailelere teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Akdeniz Hüseyin Elçi Silopi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title