Haberler

Silopi'de Teknoloji Tasarım Sergisi Açıldı

Şırnak'ın Silopi İlçesinde, Yenişehir İlköğretim Okulu Tarafından 'Hayallerim Çizgide Saklı' Teknoloji Tasarım Sergisi Açıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Yenişehir İlköğretim Okulu tarafından 'Hayallerim Çizgide Saklı' teknoloji tasarım sergisi açıldı.

Silopi Yenişehir İlköğretim Okulu teknoloji tasarım öğretmeni Mehmet Arsu, okulda açılan serginin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin tasarladıkları eserler ile kendilerini ifade ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin el becerilerini ortaya koyarak gerçekleştirdikleri tasarımların sevindirici olduğunu anlatan Arsu, '6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin çalışmalarını gösterime sunduk. Öğrencilerin yeteneklerinin, kişisel becerilerinin gelişmesi açısından son derece önemlidir. Teknolojik Tasarım dersi kurgu, dizayn, yapım kuşağı olarak yapılır. Birimden bütüne, bütünden farklılık, hayallerim çizgide saklı şeklinde yapılmaktadır. Öğrencilerin hayatlarında olmasını istediği şeyler, hayatlarını kolaylaştıran, daha güzel ve daha iyi nasıl yaşayacaklarını hayal etmelerini ve tasarlamaları sağlanıyor. Amaç, öğrenci, okul, öğretmen kaynaşmasının sağlanması, öğrencilerin faydalı birer birey olmalarına yardımcı olmaktır' dedi.

Serginin 3 hafta açık kalacağı belirtildi.

(MED-NİL-YLZ) - ŞIRNAK

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title