Haberler

Silopi?de Şoförler Sınırı Kaçak Geçti: 4 Yaralı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, Türkiye'nin Kuzey Irak sınırını Hezil Çayı'nı yüzerek, kaçak yollardan geçen kamyon şoförlere, sınırda görevli askerler ateş açtı. Açılan ilk ateşte 4 kişi yaralandı. Habur Sınır Kapısı'ndaki girişlerde sorun yaşayan ve bu yüzden Kuzey Irak tarafından mağdur olan şoförler, Cizre'deki akrabalarından haber almak için sınırı kaçak yollardan geçmeye çalıştı. GSM şebekelerin olmadığı Cizre'de akrabalarından haber alamayan şoförler, sınır kapısından giriş yapamayınca yurda yasadışı yollardan girmeye çalıştı. Yaklaşık 500 şoför, Türkiye-Irak sınır çizgisini oluşturan Hezil Çayı'na kadar gelerek, ellerindeki beyaz bezlerle yurda giriş yapmaya çalıştı. Sınırdaki görevli Kapılı Jandarma Taburu'na bağlı askerler, yurda yüzerek girmeye çalışan kamyon şoförlerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu bazı şoförler geri çekildi. Ancak yaklaşık 50 şoför, sınırın bu tarafına geçmeyi başardı. Ancak açılan ilk ateşte sınırı geçmeye çalışan 4 şoförün yaralandığı öğrenildi. Yaralı şoförler, arkadaşlarının yardımıyla Kuzey Irak'ın Zaho kentindeki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Sınırı yasadışı yollardan geçerek yurda giren şoförlerin önü, zırhlı jandarma ekipleri tarafından kesildi. Askerler ile yapılan görüşme sonunda şoförler karşıya geri gitmeleri için ikna edildi. Kapılı Köyü'nde askerlerin gözetiminde şoförler, geldikleri yoldan tekrar sınırın karşı yakasına geçiş yaptı.

Sınırı kaçak yollardan geçen şoförlerden Ali Badur, "15 gündür Irak'ta bekliyoruz. Evlerimizden, çocuklarımızdan bir haber alamıyoruz. Ne oldu, ne bitti? Bilmiyoruz. Peşmergeler de izin vermiyor. Kapı çalışmıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz? Mecburuz. Sınırı geçmek zorunda kaldık. Yetkililere sesleniyorum; Bu yetkililer nerede? Bu bakanlar nerede, bu hükümet nerede? Gelsinler bize bir çare göstersinler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Şırnak Silopi Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title