Haberler

Silopi'de Rojava ve Şengal İçin Dayanışma Konseri

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Rojave ve Şengal ile dayanışma konseri düzenlendi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Rojave ve Şengal ile dayanışma konseri düzenlendi.

Silopi Üniversiteliler Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen konsere katılan Kürt sanatçılar ilgi odağı oldu. Bir halı saha tesislerinde düzenlenen konsere Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, Silopi Eski Belediye Başkanı Emin Toğurlu, HDP, DBP ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, Silopi Üniversiteliler Platformu üyelerine teşekkürlerini sundu. Eski Belediye Başkanı Emin Toğurlu'ya da başkanlık döneminde yaptığı çalışmalarından dolayı plaket veren Eş Seyfettin Aydemir; Silopi halkına da konsere verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Koma Jinen Cudi, Koma Laleş grupları seyircilere coşku dolu anlar yaşattı. Daha sonra sahneye çıkan Kürt Sanatçı Erol Berxedan ve Koma Hivron'un şarkılarına eşlik eden vatandaşlar halay çekerek eğlendi. Silopili vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konser plaketlerin verilmesi ile sona erdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rojava Şırnak Silopi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title