Haberler

Silopi'de Özel Okullara Yoğun İlgi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesinin ardından, veliler özel okullara yönelmeye başladı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesinin ardından, veliler özel okullara yönelmeye başladı. Öğretmen sıkıntısı ve sınav stresini aşmak isteyen veliler, özel okulları tercih ediyor.

Öğrenciler, kayıtlarda her geçen gün artışın yaşandığı özel okulların eğitim kalitesinin yüksek olduğunu ve bu okulların üniversite sınavına büyük katkı sunacağına inanıyor. Özel okullarda öğretmenler ile daha iyi kaynaştıklarını belirten Ahmet Çevik adlı öğrenci, sorunlarını birinci ağızdan çözebildiklerini söyledi. Çevik, devlet okullarında öğretmen sıkıntısı çekebildiklerini ancak özel liselerde bu sıkıntıyı yaşamadıklarını ifade etti.

Seda Yavuz da, Şırnak'ta özel okulların yararlı olacağına inandığını belirterek, "Düz liselerde öğretmen sıkıntısı olsun, ders saatleri konusunda olsun oldukça sıkıntı yaşanıyor. Böyle bir bölgeye özel okul açılması inanılmaz bir yarar sağlayacaktır" dedi.

Endüstri Meslek Lisesi'nden özel okula geçiş yapan öğrenci Mahmut Ergin ise, özel okulda iyi başarı yakaladığını kaydederek, "YGS'ye etkisi olacağını düşünüyorum. Buraya kayıt olduğumda hep sonlardaydım. Şimdi bayağı bir fark var" diye konuştu.

Özel bir okulun müdürü Ali Aytış da, 55802 Sayılı Kanuna göre dershanelerin özel okula dönüşme evresinde Mart ayında başvuru yaptıklarını ve 1 Nisan'da aldıkları onayla özel liseye dönüştüklerini, kayıt almaya başladıklarını söyledi. Dershane öğrencileri ile birlikte 800'e yakın öğrencileri bulunduğunu ifade eden Aytış, özel okula dönüştükten sonra kayıtlarında artış yaşandığını belirtti. Özel liseler hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini kaydeden Aytış, "Özel okullar bizim için ciddi bir fırsattır. Çünkü üniversiteye gitmenin artık ciddi bir eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bunun için de batı taraflarında olan özel okullar artık yavaş yavaş doğu taraflarına geliyor. Halkımız için insanımız için güzel bir hazinedir diyebilirim. İyi bir faydalanma sürecini başlatmış oluyoruz" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şırnak Silopi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title