Haberler

Silopi'de Öğrencilere Biyoçeşitlilik Eğitimi Verildi

Şırnak İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ’Biyoçeşitlilik ve doğa sevgisi eğitim projesi’ kapsamında Silopi’de ortaokul öğrencilerine eğitim verdi.

Şırnak İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü 'Biyoçeşitlilik ve doğa sevgisi eğitim projesi' kapsamında Silopi'de ortaokul öğrencilerine eğitim verdi.

Şırnak İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nden Silopi'ye gelen eğitim sorumlusu Nihal Şahin Kuga, Silopi'deki ortaokul öğrencileriyle bir araya gelip öğrencilere, biyoçeşitlilik ve doğa sevgisi eğitiminin önemini anlattı. Kuga, "Doğal yapısı, fiziki ve coğrafi konumu sebebiyle ülkemiz zengin biyolojik çeşitliliğe sahip ülkelerden biridir. Sahip olduğumuz doğal güzelliklerimiz ile biyolojik zenginliğimizin korunmasında çocuklarımızın bilinçlendirilmesi ve eğitimi büyük öneme sahiptir. Çocuklarla birlikte doğada vakit geçirmek bize büyük bir keyif verir. Toprağa dokunmak, ilkbaharda ağaçların kalbini, suyu nasıl dallarına aktardığının sesini dinlemek, doğada dinlenmek bizi ve çocukları rahatlatır. Günümüzde doğayla ilişkimiz birebir, doğrudan olamayabiliyor. Yine de her fırsatta çocuklarımıza doğa sevgisi aşılamaya çalışıyoruz. Bunu biraz daha farkında olarak yapmak ve mümkün olduğunca erken bir yaşta başlamak çok önemli. Bu itibarla biyoçeşitlilik ve doğa sevgisi eğitim projesi kapsamında Şırnak İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'müzce ilimiz genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik olarak doğa ve biyolojik çeşitliliğin korunması özellikle bölgemizin endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerin tanıtımı ve korunması yönünde bilinç oluşturulması amacı ile il şube müdürlüğümüz teknik personelince eğitim çalışmaları düzenlenmektedir. 2014-2015 eğitim sezonu sonuna kadar ilimiz genelindeki tüm ilçelerde belirlenen ortaokullara eğitim verilmesi planlanmakta olup, Silopi'de belirlenen yaklaşık olarak 500 öğrenciye eğitim çalışması düzenlenmesi planlanmaktadır" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şırnak Silopi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title