Haberler

Silopi'de Işid'e Karşı Işık Kapatma Eylemi

Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani ilçesine saldıran IŞİD'i protesto etmek için, Sırnak'ın Silopi İlçesi'nde vatandaşlar ışık kapatma eylemi düzenledi.

Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani ilçesine saldıran IŞİD'i protesto etmek için, Sırnak'ın Silopi İlçesi'nde vatandaşlar ışık kapatma eylemi düzenledi. İlçenin bazı sokaklarında gösteri yapanları dağıtmak için polisin attığı biber gazı kapsülü bir evin mutfak penceresine isabet edip içeri girince aile fertleri kendini dışarı attı.

Silopi'de IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto eden vatandaşlar dün gece ışık kapatma eylemi düzenledi. Havai fişek, tencere ve tavalar ile yapılan protestoda damlara çıkan bazı vatandaşlar da el feneri ve ışıldaklar ile eyleme destek verdi. Yaklaşık 1 saat süren ışık kapatma eyleminin sonunda bir grup dördüncü cadde üzerine çıkarak İpek yolunu trafiğe kapatmak istedi. Polisin müdahalesi ile karşılaşan göstericiler ara sokaklardan polise taş ve havai fişekler ile saldırdı. Polis de göstericileri dağıtmak için biber gazlı müdahalede bulundu. Polisin müdahale ettiği göstericiler ise ara sokaklara kaçarak dağıldı.

BİBER GAZI KAPSÜLÜ EVE GİRDİ

Atılan biber gazı kapsüllerinden biri Mehmet İslamoğlu'ya ait evin mutfak penceresinden içeriye düştü. Gaz kapsülünün içeri düştüğünü fark eden aile fertleri kendini dışarı attı. Aile fertleri biber gazının dağılması için evin camlarını taş atarak kırdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kapalı camları açarak biber gazının dağılmasını sağladı. Duruma tepki gösteren Baba Mehmet İslamoğlu, iki çocuğunun mutfakta olduğunu ve çok korktuğunu belirtti. İslamoğlu, Zırhlı araca herhangi bir taş atılmadığı halde, ailem mutfakta otururken polis evime biber gazı attı. İçeride biriken dumanın dağılması için herhangi bir şey yapamıyoruz. Bu saatte dışarıda mahsur kaldık dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silopi Suriye Kobani Işid Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title