Haberler

Silopi'de Dilenci Şebekesi Çökertildi

Şırnak’ın Silopi İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, kentte yaptıkları denetimler sırasında bir dilenci şebekesini çökertti.

Şırnak'ın Silopi İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, kentte yaptıkları denetimler sırasında bir dilenci şebekesini çökertti. İlçe dışından özel araçları ile kent merkezine gelen dilencilerin, akşam karanlık çökmeden ilçeden ayrıldığı belirlendi.

Dilenciliği meslek haline getirenler, sabah erken saatlerinde Silopi ilçe merkezine özel araçlarıyla gelerek araçlarını kuytu bir yere park ediyor. Daha sonra dağılıp işlek noktaları mesken edinen dilenciler, çocuklarını da bu işlere alet ediyor. Gün boyu vatandaşların duygularını suistimal eden dilenciler, akşam saatlerinde ise topladıkları hasılatla yine kendi araçlarına binerek ilçeden ayrılıyorlar.

Kentteki dilenci şebekesini tespit eden zabıta ekipleri, uzun takibin ardından harekete geçti. Dilencileri uzun süre sivil kıyafetlerle takip eden zabıta ekipleri, dilencileri ilçeden ayrılmadan önce kıskıvrak yakaladı. Haklarında yasal işlem başlatılan dilenciler, zabıta müdürlüğüne götürüldü. Dilencilere ait araç ise Silopi İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından garaja çekildi.

DİLENEREK OTOMOBİL ALMIŞLAR

Konu hakkında açıklama yapan Silopi Belediyesi Zabıta Şefi Mesut Asan, "Ekiplerimiz sivil bir halde halkın arasına karışarak dilencileri takibe aldı. Uzun takip sonrasında dilencilerin toplu hareket ettikleri ve dilenerek aldıkları araçlar ile ilçe merkezine geldikleri, akşam saatlerine kadar dilendikleri ve akşam saatlerinde de kendi araçlarıyla ilçeden ayrıldıklarını tespit ettik. Bu tespit sonrası kanunlar çerçevesinde baskınlar düzenleyerek şebekeyi deşifre ettik ve gerekli yasal süreci başlattık" dedi.

"DİLENCİLER HALKIN DUYGULARINI İSTİSMAR EDİYOR"

Dilenciliği meslek edinenlere yönelik denetimlerin devam edeceğini ifade eden Asan, "Halkımızın duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan bu şahıslar özellikle Cuma günleri cami ve hastane önlerini kendilerine mekan olarak seçiyorlar. Belediye başkanlığımıza bağlı olarak kurduğumuz sivil ekiplerle, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesine muhalefetten bu şahısları tespit ederek gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Halkımızın da bu konuya duyarlı davranması, bu tür şahıslara para vermemesi, yaptığımız çalışmaların daha etkin ve verimli olmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Yapılan operasyon sonrasında vatandaşlara uyarılarda bulunan Silopi Belediyesi zabıta ekipleri, dilencilere itibar edilmemesini ve görüldükleri yerde zabıta ekiplerine haber vermelerini istedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silopi Belediyesi Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title