Haberler

Silopi?de Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 15 Temmuz demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 15 Temmuz demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu. Mevlidin sonunda vatandaşlara ve polislere lokum ikram edildi.

15 Temmuz darbe kalkışmasında hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için Silopi Yükselen Gençlik Derneği, Merkez Cami'inde mevlit okuttu. Mevlidin okutulmasının ardından cami avlusunda kurulan masalarda cemaate lokum, şeker ve meyve suyu ikram edildi. Dernek üyeleri daha sonra, cami çıkışında toplanarak bir basın açıklaması okudu. Silopi Yükselen Gençlik Derneği Başkanı Fırat Haşimoğlu yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamımın demokrasi tarihine kara bir leke olarak yeralacağını belirterek, "15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak yerleşmiştir. Demokrasi, insan hakları ve millet iradesi düşmanı olan FETÖ terör örgütü mensubu bazı caniler, darbe yoluyla bu milletin geleceğini karartmak istediler.Ama başta aziz milletimizin kararlı direnişi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve Hükümetimizin kararlı tutumu ile püskürtülmüştür. Darbelerin ülkemize verdiği zararlar yıllarca anlatıldı, yazıldı çizildi. Ortadoğu'nun tek demokratik ülkesi olan Türkiye'mizi, bölgenin diğer ülkelerinin içinde bulunduğu kan deryalarına ve kaos ortamına çekmek istediler. Bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı Türkiye'nin cesur lideri Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kesemeyen karanlık güçler ve içerdeki hain işbirlikçileri bu darbe ile bunu başaracaklarını zannettiler. Ama onların hesaba katmadığı bu milletin kararlı ve onurlu direnişi idi. İşte biz bugün burada bu kutlu direnişte yer almış ve şehitlik mertebesine ulaşmış Demokrasi Şehitlerimizi anmak için bu mevlidi şerif-i okuttuk. Silopi Yükselen Gençlik Derneği olarak bu alçak ve onursuz darbe girişimini tekrar şiddetle kınıyoruz. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından dernek üyeleri, güvenlik önlemi alan polis memurları ile yolda karşılaştıkları vatandaşlar ve esnaflara mevlit ikramında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Şırnak Silopi Güncel Haberler

title