Haberler

Silopi'de, DEDAŞ Binasını Ateşe Verdiler

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde elektrik kesintilerini protesto eden kalabalık grup lastik yakıp yol kapattı, DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde elektrik kesintilerini protesto eden kalabalık bir grup, önce İpek Yolu'nda lastik kapatarık yolu trafiğe kapattı, sonra da DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin dağıtmaya çalıştığı göstericilerin karşılık vermesi üzerine ortalık savaş alanına döndü.

TEHLİKEYİ FARK EDİP KEPENK İNDİRDİLER

Silopi'de sık sık elektriklerin kesintilerinin yaşanması üzerine kalabalık bir grup, DEDAŞ İlçe binası önünde toplandı. Kalabalığın gidererk artması üzerine durumun tehlikeli boyuta varacağını fark eden DEDAŞ çalışanları, binayı boşaltarak kepenkleri indirdi. Protestocu grup önce uluslararası İpek Yolu'nda lastik yakarak çift yönlü olarak yolu trafiğe kapattı.

KAYMAKAM GELMEYİNCE BİNAYA SALDIRDILAR

Polisin olay yerine gelmesi ile birlikte göstericiler, Silopi Kaymakamı'nın eylem yerine gelmesini istedi. Bir süre oturma eylemi yapan ve DEDAŞ aleyhine slogan atan göstericiler, kaymakamın gelmemesi üzerine de DEDAŞ binasına saldırdı. Binanın kepenklerini tahrip ettikten sonra içeri giren göstericiler, kuruma ait eşya ve evrakları dışarı çıkardı. Dışarı çıkardıkları cihaz ve evrakları ateşe veren göstericiler, polisin dağılmaları yönündeki anonsuna rağmen, DEDAŞ'a ait malzemeleri dışarı çıkarıp yakmaya devam etti. Bunun üzerine dağılmamakta ısrar eden göstericilere polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. TIR ve komyonları siper alan göstericiler de polise taşla karşılık verdi.



Elektrik kesintisi yüzünden çatışmaların yaşandığı Silopi'de, başlayan gerginlik sürüyor. Göstericiler ile polis arasında kovalamaca Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarında devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpek Yolu Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

garib:

isi bilmiyor detas, bunlar kacak elektrige alisik bagla hepsinin mabadina kablolari ver cereyani kardesim, kalibina göre nasil olsa beles...230 mu olur 380 mi olur mutlu et hayvanlari.....

32
8
yanıtYanıtla
SİVRİHİSAR:

KÜRTÜN DOĞRU KONUŞTUĞU DUYULMUŞ GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİLDİR.YORUMLARDA HEM YÜZLERİ KIZARMADAN KABUL EDİYOR HEM DÜRÜST İNSANLARA İFTİRA EDİYORLAR NE KORKUNÇ ŞEYLERSİNİZ YA1

15
11
yanıtYanıtla
ali:

yatacak yerleri yok bedava kullanın sonra yakın yıkın...ben niye ödeyim sizin elektiğinizi...kekolar.

23
3
yanıtYanıtla
MAĞARA AYILARI:

KANDİLE MAĞARALARINIZA DÖNÜN VE GELMEYİN..TAM SİZE GÖRE BİR YER DEFOLUN ÜLKEMDEN BIKTIK SİZDEN YOBAZLAR

17
5
yanıtYanıtla
atsk:

it den post kürtden dost olmaz...

7
14
yanıtYanıtla
nankörlere:

Hakkımız haram olsun

18
2
yanıtYanıtla
mhmt:

vermeyin şunlara elektirik hem ödemiyorlar hemde yakıp yıkıyorlar

10
9
yanıtYanıtla
AZİZazizberbero@gmail.com:

Sonrada ''VALLAH.DÖVLET BIZA HIZMEAT VERMİYİR'' demezler mi....

yanıt0
yanıt0
ülke sevdalısı:

bunlara elektrik de haram mum ışıgında oturtacaksın şerefsiz vatan hainlerini

11
8
yanıtYanıtla
SEVDAMI KALDI KARDEŞalim68@hotmail.com:

mağarada yaşasın ayılar.evrimlerini tamamlayamadılar bir türlü..bu olaylar diyarbakır ve diğer haini bol illerde çıkıyor ne hikmetse..bizimkiler soykırımda yapsalar ne yaparlarsa yapsınlar haklılar..zamanında da dağa çıkıp dağdan gelene karı kızını teslim eden zevatlardan her şey beklenir..geberesiceler kapıları açıp sonuna kadar o sıcaklarda kaçak elekrik kullanır birde yağmalarlar..tayyiippppppp bunlar senin eserin ..yat kalk ALLAH de ne olacak..islamiyeti yanlış öğrenmişsin.

yanıt0
yanıt0
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title