Haberler

Silopi'de 37 Bin 650 Öğrenci Karne Aldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminde 37 bin 650 öğrenci karne aldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminde 37 bin 650 öğrenci karne aldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi bugün Şırnak'ın Silopi ilçesinde de karne heyecanı yaşandı. İlçe merkezi ve köylerde toplam 37 bin 650 örenci kare aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren okullara koşan öğrenciler, karne almak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrencilere ise velilere eşlik ederek ilk karne heyecanlarına ortak oldu.

Silopi Koç İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine katılan 1. sınıf öğrencisi Veysel Birlik'in babası Şeref Birlik, "Çocuğum okula yeni başladı. Onların heyecanlarına ortak olmak ve çocukların kendilerine olan güvenlerini daha güçlendirmek amacıyla onlara eşlik ettik" dedi.

Karne dağıtımı sonrasında öğrenciler sevinçlerini aileleri ile paylaştı. İlk defa karne alan öğrenciler heyecanlarını gizleyemeyerek sevinç gözyaşları döktü.

Silopi ilçe merkezine bağlı Ceylan Köyü İlkokulu'nda karne törenine katılan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ise "Bugün 37 bin 650 öğrencimiz karne aldı. Bu karneler öğrencilerin ve velilerin dönem boyunca elde ettikleri başarı ve başarısızlıkları ortaya çıkarıyor. Yarı yıl tatilinde tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin notlar üzerinde durmaları ve tatil boyunca ders tekrarı yapmaları çok önemli. Şimdiden öğrencilerimize iyi tatiller diliyor yeni dönemde de başarılar diliyorum" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Şırnak Silopi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title