Haberler

Silopi'de 1 Mayıs Kutlamaları

Silopi ilçesinde 1 Mayıs İşçi Bayramı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla kutlandı.

Silopi ilçesinde 1 Mayıs İşçi Bayramı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla kutlandı.

Silopi Sanat Sokağı'nda yapılan kutlamaya HDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Şırnak Belediye Eşbaşkanı Özlem Onuk, Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, Silopi Belediye Eşbaşkanı Emine Esmer, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

BDP ilçe binası önünde toplanan grup, kutlamanın yapılacağı alana kadar davul zurna eşliğinde yürüdü

Burada açıklamada bulunan HDP Milletvekili Selma Irmak bugünün İşçi Bayramı, emekçi bayramı olduğunu söyledi. Irmak, "Evet değerli arkadaşlar bugün Amerika'da siyahiler ve beyazlar nasıl bir arada yürüdüyse emek mücadelesinde el ele kol kola yürümüşlerse, önyargıları kırmak için hep birlikte mücadele yürütmüşlerse, bugün de bu ülkede ancak bu şekilde biz özgürlük toplumu inşa edebiliriz. Ancak bu şekilde demokrasi inşa edebiliriz. Ancak bu şekilde biz kapitalist modeli alt edebiliriz. Kapitalist sistemi parçalayabiliriz. Sadece Kürtlerin mücadelesi yeterli değildir. O yüzden diyoruz ki HDP önemli bir projedir Sayın Öcalan'ın geliştirdiği halkların ortak birlikteliğine hitap eden proje hepimiz için önemlidir. Sayın Öcalan yola çıktığı gün dedi ki benim mücadelem işçi mücadelesidir. Emekçi mücadelesidir. Halkların birlikteliğiyle kardeşliğin mücadelesidir. Her şeyden önce sosyalizm mücadelesidir. İşte bugün Kürt halkı sosyalizm temellerini atıyor. Kardeşliğin temellerini atıyor. Ortak bir gelecek için yüreğiyle, beyniyle, bütün duygularıyla çağrı yapıyor. Taksim'de gaz bombası sıkanlar ile Silopi'de gaz bombası sıkanlar aynı kişilerdir. Elvan'a kurşun atan Berkin Elvan'ı öldüren de Roboski çocuklarını öldürenler aynı ellerdir" diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından kutlama canlı müzik ile devam etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selma Irmak 1 Mayıs Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title