Haberler

Silivri'deki 'Umut Nöbeti'ni 'Kurtalan Ekspres' Üyeleri ve CHP'li Gençler Tuttu

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması amacıyla Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları önündeki 'Umut Nöbeti'ni bugün Kurtalan Ekspres üyeleri Ahmet Güvenç, Bertuğ Cemil, Bülent Güven, Cem Yalçınkaya, Volkan Seviğ, Serhat Deniz, Sezai Sarıtaş, Yunus Emre Yılmaz tutarken, CHP Bahçelievler, Sarıyer ve Avcılar Gençlik Kolları üyeleri tuttu.

Soğuk havaya rağmen sürdürülen 'Kurtalan Ekspres Grubu' lideri Ahmet Güvenç ile grup üyeleri yaptıkları açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasi açısından bir zorunluluk olduğuna inandıkları için, "Umut Nöbeti"ne destek verdiklerini söyledi. Güvenç, gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle suçları kesinleşmeden tutuklanmaması gerektiğini belirterek, "Bu durum, demokrasi tarihi ve basın özgürlüğü açısından kaygı verici. Ülkemizin toplumsal uzlaşı ve barışa ancak demokrasi ile ilerleyebileceğine inanan bir müzik grubu olarak, basının özgür ve etik kurallar çerçevesinde görevini yerine getirebileceği bir ortamın gerekliliğine inanıyoruz" dedi.

Kurtalan Ekspres üyeleri, tutuklu gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül'ü Pir Sultan Abdal'ın 'Dostum Dostum' türküsü ile selamladı. Öğleden sonra da Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi Imtiyaz Sahibi Ahmet Öztürk ve yazarı Mustafa Özdemir Silivri'de nöbeti devraldı.

Bu arada, CHP Bahçelievler, Avcılar ve Sarıyer Gençlik Kolları üyeleri de Silivri Cezaevi önünde yaptıkları açıklamada, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasının basit bir olay olmadığı belirtilirken, "Asla yalnız kalmayacaksınız. Sizin için buraya gelecek vatanını seven genç yürekler her zaman olacaktır" açıklaması yapıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Bahçelievler Kurtalan Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title