Haberler

Silivri Cezaevinde 1 Hükümlü Kendini Yaktı

Güncelleme:

Silivri Cezaevinde yangın çıktı. Silivri Cezaevinde 1 hükümlü kendini yaktı. Silivri Cezaevindeki yangınla ilgili son durum ne?

Silivri Cezaevi'nde hareketli dakikaların yaşanmasına bir hükümlünün kendini ateşe vermesinin yol açtığı ortaya çıktı. Olaya ilk müdahale cezaevi personelinden geldi. Kendini ateşe veren hükümlü ambulansla hastaneye gönderildi. 12.40 sıralarında cezaevinden gelen ihbar itfaiye ve polisi alarma geçirdi. Olayın yaşandığı yerin önemi nedeniyle İtfaiyenin yanısıra çok sayıda polis ekibi de cezaevine sevkedildi. Olay yerine ilk olarak Silivri İtfaiye grubu ve bölgede görev yapan polis ekipleri ulaştı. Olayın bir hükümlünün kendini ateşe vermesi şeklinde yaşandığı, büyüme ihtimalinin olmadığı ortaya çıkınca polis ve itfaiye ekipleri normale döndü. Bu sırada ağır silah taşıyan zırhlı polis aracıyla bir ambulansın cezaevinden çıktığı görüldü.

Silivri Cezaevi İstanbul'un Silivri ilçesinde yer alan ve yapımı 2008 yılında tamamlanan cezaevidir. 8 L tipi kapalı, 1 ? tipi kapalı ve 1 açık cezaevinden oluşan "Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü", Türkiye'nin en modern ve yüksek teknolojili, Avrupa'nın en büyük cezaevidir. Toplam yüzölçümü 744 768 metrekare olan yerleşkede mahkûmların kalabileceği alan 437 bin metrekaredir. 8 ayrı kapalı L Tipi cezaevi, 1 ? tipi kapalı ve bir açık cezaevinden oluşan Silivri Kampüsü'nün kapasitesi yaklaşık 11.000 kişi. Cezaevinin toplam 2 bin çalışanı bulunmaktadır ve bunun için kampüs içerisine 500 daireli lojman da inşa edilmiştir.

Açık cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklular yemek, ekmek, çamaşır, ütü, atık su arıtması, ısıtma sistemi, kantin ve lokanta hizmetlerinde bulunuyorlar. Silivri Yerleşkesinde erkek ve kadın kuaförleri, alışveriş merkezi, kreş, 64 iş atölyesi, 48 dershane, 16 halı saha, 8 konferans salonu atık su arıtma tesisi, 6 trafo ve 2 su deposu yer alıyor. Cezaevindeki odalarda iki kişilik ranza ve bunun yanı sıra gereken durumlarda ranzaya dönüştürülebilecek bir yatak bulunuyor. Engelli tutuklu ve hükümlüler için her cezaevinde iki özel engelli odası yer alıyor. Cezaevinin yapımına 2005 yılında başlanmış ve üç yılda tamamlanmıştır. Cezaevi için toplam 100 milyon Türk Lirası harcanmıştır

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Silivri Cezaevi Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title