Haberler

Silifkeliler Denizkızını Davul Zurna Eşliğinde Karşıladı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde düzenlenen Çevre Festivali kapsamında Mitolojik bir hikayeye konu olan ve canlandırılması yapılan Denizkızı, denizden yat ile gelerek kıyıda vatandaşlar tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde düzenlenen Çevre Festivali kapsamında Mitolojik bir hikayeye konu olan ve canlandırılması yapılan Denizkızı, denizden yat ile gelerek kıyıda vatandaşlar tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Çevre Festivali kapsamında Denizkızı efsanesinin canlandırılması yapıldı. Büyük bir yat ile vatandaşlar tarafından denizden sahile getirilen Denizkızı sahilde davul zurna eşliğinde karşılandı. Mitolojik bir hikaye olan Denizkızı efsanesin canlandırılması yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekti.

Denizkızının Taşucu kültürüne mal olmuş bir olay olduğunu belirten Taşucu Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, "Mitolojik bir hikaye sonucu denizkızı olayı gündeme geldi. 1973 yılında denizkızı heykeli Taşucu'na dikildi. Dünyada ikinci denizkızı heykeli Taşucun'dadır. 1969 yılında balıkçılık festivali adı altında başlayan daha sonra çevre festivali ile günümüze kadar devam eden bu festivallerde denizkızı genellikle halka günün önemli konularının toplum tarafından bilinçlenmesi konusunda mesajlar vermektedir. Bu festivalin amacı halkımıza çevre bilincini yerleştirmek, çevre bilincini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlı olmalarını sağlamaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silifke Mersin Taşucu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title