Haberler

Silifkeli Üreticilerden İspanya'da İnceleme

Mersin'in Silifke ilçesinden bir heyet İspanya'nın Huelve kentine çilek üretimi konusunda inceleme yaptı.

Mersin'in Silifke ilçesinden bir heyet İspanya'nın Huelve kentine çilek üretimi konusunda inceleme yaptı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar'ın organizesiyle Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı ve Göksu Sulama Birliği Başkanı Durhasan Akarca, Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, Eski Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, ilçeden yurt dışına ihracat yapan firma yetkilileri İspanya'da yapılan tarım ürünleri üretiminde modernizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kaynar, gezi döşünü yaptığı yazılı açıklamada, modern çilek üretiminde teknik bilgi transferi sağlamak amacıyla çilek üreticilerine ait bahçeleri gezdiklerini ve pazarlama yapan modern kooperatiflerde incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

İspanya'nın dünyada en önemli çilek ihracat eden ülkesi olduğunu ifade eden Kaynar, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en önemli çilek üretim merkezi Silifke'dir. İlçemizdeki çilek ihracatını arttırmak amacıyla İspanya'daki çilek işletmelerini, üretimini, çeşitlerini,  pazarlamasını ve ihracatını inceleyerek çok faydalı bilgiler aldık. Gördüğümüz en önemli konu yüksek plastik tünelle kapatılan alanlarda yapılan üretim kooperatif organizasyonuna dayalı olarak pazarlanıyor ve ihraç ediliyor. Artık biz de çileği örtü altına almaya karar verdik ve bununla verimliliği arttırmayı hedeflemekteyiz."

Kaynak: AA / Yerel

Silifke İspanya Kaynar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title