Haberler

Silifke ve Tarsus'ta Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Silifke ve Tarsus'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, Silifke ve Tarsus'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Silifke'de Atatürk anıtındaki törende çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gazi Jandarma Teğmen Mustafa Kalın, gaziler adına günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet olduğunu, bu nedenle tarihinde bu uğurda çok sayıda savaş yapıp, birçok vatanseveri şehit ve gazi verdiğini kaydetti.

Savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğünün şehitlik, ikincisinin ise gazilik olduğunu ifade eden Kalın, "Sözün bittiği kelimelerin anlamsız kaldığı şu günlerde aldığımız şehit haberleriyle bir kez daha yıkılıp acımızı içimize akıtıp perişan olmaktan bıktık ve usandık. Terörü lanetlemek yerine Türk halkı olarak dik duruş sergilenmesini istiyor artık şehit haberleriyle güne uyanmak istemiyoruz. Silahsız olan askerlere saldıracak kadar pervasız olan hain terör örgütü ve onun sivil uzantılarına gerekli cevabın bir an önce verilmesi en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

Öğrencilerin günle ilgili şiir okumasıyla sona eren törene Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Sayılan, Silifke Belediye Başkanı Vekili Hasan Mazlum Kirişçi, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, kurum ve kuruluşların müdürleri gaziler, şehit ve gazi yakınları, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Tarsus'taki törenler sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı Atatürk anıtına çelenk bırakılıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Üsteğmen Volkan Başaran yaptı.

2002 yılından itibaren Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanan 19 Eylül tarihini, TBMM'nde alınan her hangi bir karar gibi algılamanın, gazilere yapılmış büyük bir haksızlık olacağını belirten Başaran, "Bilindiği üzere Muharip Gaziler, harbe katılıp, gözünü bu kutsal vatan toprağına kalleşçe dikmiş düşmana, geçit vermemecesine, ölümlerden dönerek savaşmış ve sağ olarak memleketlerine dönebilmeyi başarmış şanlı kahramanlardır" dedi.

Ardından Muharip Gaziler Derneği adına Necmettin Ünal ve öğrenciler şiir okudular.

Törenin ardından Muharip Gaziler Derneği'nde protokol üyeleri ve gaziler tebrikleri kabul ettiler ve kutlama pastasını kestiler.

Törenlere Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, AK Parti ilçe Başkanı Hakkı Meniz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Özel, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Muharip Gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Hüseyin Haskan - Selahattin Özbozkurt

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Silifke Tarsus Eylül Yerel Haberler

title