Haberler

Silifke ve Erdemli'de 286 Kişi AK Parti'ye Katıldı

Mersin’in Silifke ve Erdemli ilçelerinde diğer partilere üye 286 kişi AK Parti’ye geçti.

Mersin'in Silifke ve Erdemli ilçelerinde diğer partilere üye 286 kişi AK Parti'ye geçti. Yeni üyelerin parti rozetlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan taktı.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP, MHP ve SP üyesi oldukları belirtilen 286 kişi, partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Silifke ve Erdemli ilçelerinde yeni üyelerin rozetlerini takan Lütfi Elvan, katılımların partiye, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erdemli'nin Tömük Mahallesi'nde vatandaşlara seslenen Elvan, koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamamasına değinerek, muhalefet partilerini sorumluluk almamakla eleştirdi. AK Parti'nin tek başına iktidarı hedeflediğinin altını çizen ve AK parti'ye oy isteyen Elvan, "Ne CHP ne MHP ne de HDP, hangi parti olursa olsun, ister 3 fazla, isterse 3 eksik alsın. Hiçbir şey değişmiyor. Çünkü onların hiçbirisi iktidar olmaya talip değil. Talip olan tek bir parti var o da AK Parti. 1 Kasım seçimlerinde görüşünüz, düşünceniz ne olursa olsun, ülkenin istikrarı ve geleceği için 'AK Parti' diyelim" dedi.

Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyenler olduğuna işaret eden Elvan, "Güçsüz bir Türkiye istiyorlar. İşte bu yüzden zayıf bir hükümet istedikleri için AK Parti'den, onun kurucu lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan rahatsızlar. Bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Halbuki biz, Mevlana'nın tabiriyle 'ne olursan ol yine gel' diyoruz. Biz birlik, beraberlik, kardeşlik ve vatanımızın bütünlüğünden yanayız. Vatandaşlarımızın sorunu neyse, bizim de sorunumuz oydu. Biz, bize verilen emaneti asla yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz de. Bu ülke ve millet için kurban olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

"ARTIK BU KENT SAHİPSİZ DEĞİL"

Mersin'in her anlamda büyük potansiyele sahip olmasına rağmen, gereken belediyecilik hizmetlerinden yararlanamadığını vurgulayan Elvan, Mersin'in büyük bir köy görünümünde olduğunu kaydetti. Mersin'in belediyelerini kurtararak, AK belediyecilik anlayışını yerleştireceklerini dile getiren Elvan, "Kısa zamanda dev projelerle burayı ayağa kaldıracağız. Şimdiden birçok projenin ihalesine çıkıldı. Artık bu kent sahipsiz değil. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihalesine çıktık. Kazma vurulduktan sonra 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Bölünmüş yollar, tüneller yapıyoruz. Mersin-Antalya Sahil Yolu Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Mersin'i Adana'ya bağlayan D-400 karayolu sorundu. İlk iş olarak buranın 8 şeritli olması için ihaleye çıkıldı, önümüzdeki günlerde yapım çalışmasına başlayacağız. Çeşmeli-Taşucu arasındaki yol yapılacak. İlçelerimizin tamamının yol problemlerini çözeceğiz. Su, elektrik, yol sorunu, vatandaşımız için ne hizmet gerekiyorsa çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"PROJELERİMİZE HAYAL DİYENLER, GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PROJELERİ HAYAL BİLE EDEMEZLER"

Elvan, Narlıkuyu Mahallesi ile Silifke ilçesinin merkezinde düzenlenen mitinglerle de vatandaşlara seslendi. Teröre asla boyun eğmediklerini belirten Elvan, terörün kökünü kazıyana kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Silifke'de yaptığı konuşmada, Mersin'de muhalefet partilerinin kendi projelerine 'hayal' demesini eleştiren Elvan, "Bizim gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelere hayal diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Muhalefet partileri iki yakasını bir araya getiremezken biz denizin altında ve üstünde kıtaları birleştiriyoruz. Bizim projelerimize hayal diyenler, gerçekleştirdiğimiz projeleri hayal bile edemezler. Mersin için bir gün 'Acaba ben ne yapabilirim' diye düşünmeyen insanlar kalkıp Mersin'e yapılan hizmetleri eleştiriyorlar. Bunlar sadece çok ve boş konuşur. Çünkü Mersin ve Türkiye gibi bir dert ve kaygıları yok bunların. Onlar konuşur, AK Parti yapar" diye konuştu.

Silifke'ye yeni bir Fen Lisesi ile Taşucu'na yeni bir erkek öğrenci yurdu yapacakları bilgisini veren Elvan, diğer projeleriyle ilgili de şunları söyledi: " Aksıfat Barajı'nın yapımını da hızlandırdık. SEKA Limanı'nı da en yakın zamanda hizmete geçireceğiz. Bu limanın hizmete girmesi demek, iş, AŞ ve Silifke'nin ayağa kalkması demektir. Bunun dışında Eski Devlet Hastanesi'ni de semt polikliniği olarak hizmete sokacağız. Gençlerin benden özel bir isteği olan Silifke Şehir Stadı'nın ışıklandırması sorununu da en kısa zamanda çözeceğiz."

Narlıkuyu'daki konuşmasında ise Elvan, Narlıkıyu halkının tapu sorunu ile gölet sorununu en kısa sürede çözecekleri sözünü verdi.

"ESKİDEN O YOLLARDA TEKERLERİNİZ PATLIYORDU"

Seçim çalışmaları çerçevesinde Tarsus ilçesine bağlı Güzeloluk Köyü'ne de giden ve vatandaşlarla yemek yiyen Elvan, daha sonra Tarsus Kamyoncular ve TIR'cılar Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Şoförlerin sıkıntılarını dinleyen Elvan, yapılacak olanı da yapılamayacak olanı da samimi şekilde paylaşan, konuşan ve tartışan, 'vatandaşların sorunlarını nasıl çözerim' anlayışında birisi olduğunu vurguladı. Hükümet olarak yoğun şekilde çalıştıklarını ve çok sayıda yatırımın devam ettiğini aktaran Elvan, yol altyapısını iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bakın 80 yılda sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bugün 80 yılda yapılmış yolun tam 3 katı bölünmüş yol tamamlandı. Yapılan bölünmüş yol 18 bin kilometreyi geçti. Şu anda 24 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yolumuz var. Daha da yapacağız, geliştirmeye devam edeceğiz. Şu eski günleri bir hatırlamanızı rica ediyorum. Eskiden sık sık lastiğiniz, tekerleriniz patlamıyor muydu o kötü yollarda? Eziyet çekmiyor muydunuz? Rampalarda, virajlarda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmıyor muydunuz? Şimdi bile Bozyazı-Aydıncık arasında bölünmüş hale getirmediğimiz 17 kilometrelik bir kesim var. Bir TIR geçerken ikinci bir araç geçemiyor, beklemek zorunda kalıyor. İşte yollar o haldeydi ama onları da dönüştürüyoruz."

Elvan, Tarsus'ta ayrıca Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Kırkkaşık Bedesteni'ni de ziyaret ederek, sanayiciler ve esnafın sorunlarını dinledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Silifke Erdemli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

erdemli:

On üç yıldır nerdeydiniz seçim vaatlerinize karnımız tok hala konuşuyorsanız bir şeyler yapacağız diye on üç yıldırne yaptığınızıda biliyoruz akp ye güle güle inadına MHP

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title