Haberler

Silifke Tankını Geri İstiyor

Güncelleme:

Mersin'in Silifke ilçesindeki Kıbrıs Şehitliğinde sergilenen tankın, yerinden alınarak Mersin'de yeni açılan Kıbrıs Barış Müzesine götürülmesi tepki çekti.

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Kıbrıs Şehitliği'nde sergilenen tankın, yerinden alınarak Mersin'de yeni açılan Kıbrıs Barış Müzesi'ne götürülmesi tepki çekti. Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut, "Nasıl götürdülerse öylece geri getirecekler" dedi.

Silifke İlçesi'ndeki Kıbrıs Şehitliği'nde sergilenen, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kullanılan tank ve zırhlı araçlarla birlikte top arabası, geçen cumartesi günü araçlara yüklenerek Mersin'e götürüldü. Kıbrıs Barış Müzesi'nde sergileneceği bildirilen tankın götürülmesine Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut tepki gösterdi. Başkan yardımcıları Ömer Savar ve Mehmet Kafes ile birlikte tank ve zırhlı araçlarla birlikte top arabasının götürüldüğü Kıbrıs Şehitliği'nde incelemelerde bulunan Başkan Turgut, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın ne anlama geldiğini tüm Türkiye'nin bildiğini belirterek şöyle dedi:

"Silifkeliler daha çok iyi biliyor. Çünkü biz o harekatı burada çok daha iyi yaşadık. Benim çocukluğumda iyi hatırlarım. Anılarım hala tazedir. Askerlerimizin buraya taşınması, o dönem yaşanan karartmaları çok iyi hatırlıyorum. 1976 yılında buraya şehitlik yapıldı. 454 şehidimizi simgeleyen mezarlar yapıldı. Mezarların başına ağaçlar dikildi. O dönemden bu zamana kadar bütün törenler burada yapılıyor. Burada o harekattan kalan anılarımız vardı. Bunun başında tank geliyor. Bizim çocukluğumuz o tankın üzerinde geçti."

'NASIL GÖTÜRDÜLERSE ÖYLE GERİ GETİRECEKLER'

Kendilerinin bilgileri dahilinde olmayan bazı kurumsal yazışmalar sonucunda tank ve diğer askeri araçların Toroslar Belediyesi'ne götürüldüğünü öğrendiklerini belirten Başkan Turgut şöyle devam etti:

"Bunlar resmi yolla yapıldığı için bunların önlenmesi de resmi yollarla olur. Nasıl götürdülerse öyle geri getirecekler. Çünkü gidenler yalnızca bizim tank değil, onlar bizim hatıralarımızdır onurumuzdur. Bu şehitlik Orman Müdürlüğü'nün uhdesindedir. Buranın bakım onarım açısından tahsissini istiyoruz. Biz Silifke Belediyesi olarak sahip çıkacağız. Anılarımızı hatıralarımızı koruyacağız. Burası geçmişte nasıl simge haline gelmişse bu simgeyi ömür boyu yaşatacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Turgut Silifke Mersin Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title