Haberler

Silifke'de Kurumsal Yönetim Konulu Toplantı

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu tarafından "Kurumsal Yönetim Yaklaşımında Muhasebenin Yeri ve Önemi" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, oda binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, kurumsallaşma ve kurumsal yönetim kavramlarının iş dünyasında öneminin gün geçtikçe arttığını belirtti.

Kurumsal yönetimin İşletme yönetimlerinde önemli değişiklikler sağladığını ifade eden Kaynar, bu değişikliklerin özellikle işletmelerin bilgi sistemlerinde ve muhasebe uygulamalarında kendisini gösterdiğini kaydetti.

Kurumsal yönetim yaklaşımlarının önemine değinen Kaynar, şöyle devam etti:

"Muhasebe uygulamalarının kurumsal özellikleri, bilgi ve raporlama sisteminde ortaya çıkmakta ve bu bilgilerin güvenilir, kolay anlaşılabilir ve ulaşılabilir olması önem taşımaktadır. Kurumsal yönetimin temel bileşenleri olan şeffaflık, hesap verebilirlik, eşitlik ve sorumluluk kavramları sadece işletme yönetim kültürü açısından değil, kamu yönetimi alanında da etki ve öneme sahip konulardandır."

Toplantıda, Levent Koşan tarafından katılımcılara "Kurumsal Yönetim Yaklaşımında Muhasebenin Yeri ve Önemi" konusunda bilgilendirilme yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Silifke Kaynar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title