Haberler

Silifke'de İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Silifke Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Mustafa Turgut, belediye meclis üyeleriyle birlikte ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, meclis toplantısında, "Hepimizin amacı Silifke'ye en iyi hizmeti gerçekleştirmektir. Başta tarım, sanayi ve turizm olmak üzere diğer konular hakkında, Silifke'yi en güzel yerlere taşımak ve kalkındırmaktır. Bunun için hep birlikte başarılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Ben inanıyorum ki vereceğimiz doğru kararlarla, Silifke'ye kazandırdıklarımızla bizler ileride çok iyi anılan bir meclis olacağız. Artık eskiyi kapatalım, yeni bir sayfa açalım" dedi.

Silifke Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında Meclis Başkan Vekilliği seçimi, Meclis Katipliği seçimi, Encümen üyeliği seçimi, İmar Komisyonu üyeliği seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimi, Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet için üye seçimi yapılması, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliğine üye seçilmesi, Çukurova Belediyeler Birliği için üye seçimi, Silifke Belediyesinin 2013 yılı faaliyet raporunun okunması ve oylanması, Meclis Denetim Komisyonunun 2013 yılına ait Denetim Raporunun okunması, İşyerinde yetkili memur sendikası ile toplu sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi, 6360 Sayılı kanuna göre devir işlemleri kesinleşinceye kadar, MESKİ ile protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi maddeleri görüşüldü.

Mecliste yapılan gizli oylama sonucunda 1. Başkan Vekili Ömer Savar (CHP), İkinci Başkan Vekili Emine Şafak Ertaş (CHP) olurken, yapılan gizli oylamada Zarif Korkmaz (CHP) ve Hasan Mazlum Kirişçi (MHP) Meclis Katipliği seçiminde asil üyeliklere, Kıvanç Derya (MHP) ve Esen Tol (CHP) ise yedek üyeliklere seçildi.

Encümen üyeliği seçimlerinde yapılan gizli oylama ile Ömer Savar (CHP), Ahmet Doğan (CHP) ve Eyüp Arslan (MHP) seçildiler. Açık oylama ile yapılan İmar Komisyonu üyeliklerine ise Esen Tol (CHP), Özer Zaim (CHP), Hasan Mazlum Kirişçi (MHP), Kıvanç Derya (MHP) ve Olgun Öztürk (AK Parti), Açık oylama ile yapılan Bütçe Komisyonu üyeliğine ise Kudret Yüksel (MHP), Mustafa Göktaş (MHP), Osman Şen (CHP), Pelin Levent (CHP) ve Hacer Türe (AK Parti) seçildiler.

Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet üyeliği seçimlerinde asil üyeliklere Zarif Korkmaz (CHP), Kemal Karakaya (CHP), Sami Kısa (MHP), Mehmet Eser (MHP), yedek üyeliklere ise Zekai Serin (CHP), Hasan Erden (CHP), Nail Trak (CHP), Mustafa Göktaş (MHP, Mahmut Nasuhoğlu (MHP) seçildi.

Mersin Çevresi Turizm Alanı Altyapı hizmet Birliği için asil üyeliğine Mevci Arslan (CHP), yedek üyeliğe ise Mihri pelin Levent (CHP) seçildi.

Çukurova Belediyeler Birliği için asil üyeliklere Mihri pelin Levent (CHP), Emine Şafak Ertaş (CHP), Sedat Yeğiner (MHP) ve Yahya Yılmaz (MHP) yedek üyeliklere ise Mustafa Göktaş (MHP) ve Zekai Serin (CHP) seçildiler.

Yapılan gizli oylama ve açık oylamalar sonrasında Silifke Belediyesinin 2013 yılı faaliyet raporu ve meclis denetim Komisyonunun 2013 yılına ait denetim raporları okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra iş yerinde yetkili memur sendikası ile toplu sözleşme yapmak üzere belediye başkanına yetki verildi ve 6360 sayılı kanuna göre devir işlemleri kesinleşinceye kadar büyükşehir belediyesi protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi ve 6360 sayılı kanuna göre devir işlemleri kesinleşinceye kadar MESKİ ile protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi maddeleri görüşerek karara bağlandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Turgut Silifke Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title