Haberler

Silifke'de "Çemberimde Gül Oya" Adlı Proje Sergisi Açıldı

Silifke'de "Çemberimde Gül Oya" adlı proje sergisi açıldı.

Silifke'de "Çemberimde Gül Oya" adlı proje sergisi açıldı.

Proje yöneticisi Susanoğlu Ortaokulu öğretmenlerinden Döndü Günay, Silifke Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'ndaki serginin açılışında, 47'ncisi Silifke'de açılan proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaymakam Şevket Cinbir, yaptığı konuşmada, 81 ilde uygulanan e-twinning kapsamında hazırlanan serginin, Mersin'deki temsilciliğini Silifke'deki Susanoğlu Ortaokulu'nun gerçekleştirmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Okul öğretmenlerine ve müdürüne bu onuru ve gururu kendilerine yaşattığı için teşekkür eden Cinbir, şöyle devam etti:

"Türk milleti, birbirinden güzel eserleri ortaya koyabilen, türküleri, şarkıları, folkloruyla, oyalarıyla, eserleriyle birbirinden güzel eserleri ortaya çıkarabilen kadınına, erkeğine sahip bir millet. Bu millet bu kültürünü geçmişten bu yana yaşadığı bu güzellikleri geleceğe taşıma konusunda da gayretini sürdürmeli. Burada da bu gayretin sürdürüldüğünü, bu çabanın gösterildiğini görüyoruz. Geçmişten devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirebilme, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma amacını gerçekleştirebilme gayretini gösterirken köklerimize inme ve tarihimizin zenginliklerinden beslenebilmeyi başarmalıyız."

Cinbir, serginin ülkeye ve kente güzellikler getirmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından sergi ziyaretçilere açıldı.

Sergi, iki gün açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Şevket Cinbir Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title