Haberler

Silifke'de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İçin Fidan Dikildi

Silifke Kaymakamlığının önderliğinde, Silifke Orman İşletme Müdürlüğünün destekleri ile Yeşilovacık Mahallesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı kuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimini engellemek için müdahale ederken şehit düşen 240 kişi için Silifke Kaymakamlığı, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Silifke Antalya Karayolu üzerinde bulunan Yeşilovacık Mahallesi'nde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı tesis edildi.

Kurulan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikimine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Cumhuriyet Baş savcısı Mehmet Köklü, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetin, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Kuran'ı kerim okunmasıyla başladı. Törende İlçe Müftüsü Emin Yüksek, Darbe girişimi gecesi şehit olanlar için dua etti. Yüksek, Şehitlik mertebesinin en yüce yer olduğunu, şehit yakınlarına da sabırlar dileğini belirtti.

Fidan dikim töreninde konuşan Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, "Türkiye'nin geleceği için tanklara karşı vücutlarını siper ederken şehit olan kardeşlerimizin anısını yaşatmak için Silifke Orman İşletme Müdürlüğü olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı tesis ettik, vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kurulan hatıra ormanında demokrasi şehitlerinin anısının yaşatılacağına dikkat çeken Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir," bütün dünya bir kez daha Türk Milleti ile dalga geçilemeyeceğini, bu milletin vatan söz konusu olduğunda bundan önce olduğu gibi her şeyinden vazgeçebileceğini görmüş oldu diye konuştu. Halkımız 15 Temmuz gecesi kendini siper ederek demokrasiye sahip çıktı, milli iradeye sahip çıktı diyerek konuşmasına devam eden Cinbir, 15 Temmuz 2016 akşamı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bir grubun yaptığı darbe girişimi aziz milletimizin basireti ve kahraman güvenlik güçlerimizin dik duruşu sayesinde püskürtülmüş, bu grup amacına ulaşamamıştır. Milletimiz, bu asil davranışıyla Türkiye'de artık darbeler ve cuntalar döneminin bir daha açılmamak üzere kapatıldığını ilan etmiştir. Vatana canını vererek sahip çıkan demokrasi şehitleri için anılarını yaşatmak için Silifke Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından hatıra ormanı kuruldu. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, bu duyarlı davranışlarından dolayı Orman İşletme Müdürümüz Mustafa Arslan ve kıymetli personeline teşekkür ediyorum, vatanımıza milletimize hayırlı olsun" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Mustafa Arslan Yeşilovacık Silifke Güncel Haberler

title