Haberler

Silifke Belediye Başkanı Turgut'tan 'Tank' Tepkisi

Mersin’in Silifke ilçesine 40 yıl önce getirilerek Kıbrıs Şehitliği’nde sergilenen Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan tank ve zırhlı araçlarla birlikte top aracının Mersin’de yeni açılan Kıbrıs Barış Müzesi’ne gönderilmesi, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un tepkisini çekti.

Mersin'in Silifke ilçesine 40 yıl önce getirilerek Kıbrıs Şehitliği'nde sergilenen Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan tank ve zırhlı araçlarla birlikte top aracının Mersin'de yeni açılan Kıbrıs Barış Müzesi'ne gönderilmesi, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un tepkisini çekti.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Başkan Yardımcıları Ömer Savar, Mehmet Kafes ve Garaj Amiri Mustafa Güler Kıbrıs Şehitliği'nde incelemelerde bulundu.

Kıbrıs Şehitliği'nin bakım onarım açısından tahsisini istediklerini belirten Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın ne anlama geldiğini tüm Türkiye biliyor. Silifkeliler daha çok iyi biliyor. Çünkü biz o harekatı burada çok daha iyi yaşadık. Benim çocukluğumda iyi hatırlarım. Anılarım hala tazedir. Askerlerimizin buraya taşınması o dönem yaşanan karartmaları çok iyi hatırlıyorum. 1976 yılında buraya şehitlik yapıldı. 454 şehidimizi simgeleyen mezarlar yapıldı. Mezarların başına ağaçlar dikildi. O dönemden bu zamana kadar bütün törenler burada yapılıyor. Burada o harekattan kalan anılarımız vardı. Bunun başında tank geliyor. Bizim çocukluğumuz o tankın üzerinde geçti" dedi.

Kendilerinin bilgileri dahilinde olmayan bazı kurumsal yazışmalar sonucunda tank ve diğer askeri araçların Toroslar Belediyesi'ne götürüldüğünü öğrendiklerini belirten Başkan Turgut, "Bunlar resmi yolla yapıldığı için bunların önlenmesi de resmi yollarla olur. Bizim bilgimiz olduğu dahilinde Garnizon Komutanı ve Kaymakamımızla birlikte girişimlerde bulunduk. Bu konuda çözüm bulduk. Nasıl götürdülerse öyle geri getirecekler. Çünkü gidenler yalnızca bizim tank değil, onlar bizim hatıralarımızdır onurumuzdur. Bu şehitlik Orman Müdürlüğünün uhdesindedir. Buranın bakım onarım açısından tahsissini istiyoruz. Biz Silifke Belediyesi olarak sahip çıkacağız. Anılarımızı hatıralarımızı koruyacağız. Burası geçmişte nasıl simge haline gelmişse bu simgeyi ömür boyu yaşatacağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Turgut Silifke Kıbrıs Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title