Haberler

Şile'de İşçiler Teleferikte Mahsur Kaldı

Güncelleme:

Şile Kalesinin restorasyonunda çalışan 2 işçi, denizin 50 metre üstünde teleferikte mahsur kaldı. İşçiler 4 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Şile Kalesi restorasyonunda çalışan 2 kişi, 30 metre yükseklikteki teleferikte mahsur kaldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle zorlukla yürütülen ve 4 saat süren çalışma sonunda iki kişi helikopterle kurtarıldı.

Zeytin Adası olarak bilinen adaya geçmek için limandan bindikleri teleferikin çelik halatlarından biri koptu. Saat 13.30 sıralarında meydana gelen arıza nedeniyle restorasyonda çalışan 2 kişi için, itfaiye ekipleri olay yerine gelerek çalışmalara başladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de çalışmalara önlem aldı. Kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik'e bağlı helikopter de katıldı.

30 METREDEN YÜKSEK

Şile'deki yerel yetkililer kurtarma operasyonunun büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı Olayda herhangi bir ihmal ya da gecikme söz konusu olmadığını belirten yetkililer şunları söyledi:
Kazanın yaşandığı andan itibaren devlet buradaydı. Vatandaşlarımız 30 metreden daha yüksek ve kritik bir yerde mahsur kaldı. Önemli olan onları zarar görmeden kurtarmak. Rüzgar çalışmaları etkiliyor. En kısa sürede Sahil Güvenlik ekiplerine bağlı helikopter ile kurtarma operasyonunu yapılacak.

HELİKOPTERLE KURTARILDI

4 saat süren çalışmanın sonunda teleferikte mahsur kalan 2 kişi helikopterle kurtarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şile Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title