Haberler

Silajlık Mısırda Piyasa Hareketli

Hayvancılık sektörünün ön plana çıktığı Küçük Menderes Ovası’nın önemli tarım ürünlerinden olan silajlık mısırda hareketli günler devam ediyor.

Hayvancılık sektörünün ön plana çıktığı Küçük Menderes Ovası'nın önemli tarım ürünlerinden olan silajlık mısırda hareketli günler devam ediyor. Nisan ayında ekilen silajlık mısırlar 100 günlük yetiştirme sürecinin ardından 10 gündür hasat ediliyor.

Silajlık mısır fiyatlarının geçen yıllara göre daha hareketli olduğunu belirten silajlık mısır tüccarları ve üreticiler fiyatlardan memnun olduklarını belirtti. Yerine teslim kilogram fiyatının 15 kuruş olduğu belirtilen silajlık mısırın tarladaki kilogram fiyatı ise 14 kuruş olarak hasatlar devam ediyor. Hasatların başladığı günden bu yana verimliliğinde yüksek olduğunu kaydeden silajlık mısır tüccarı Mehmet Baş üründe rekolte yılını yaşadıklarını kaydetti. Fiyatlarında biraz daha arttığını sezon içerisinde düşüşlerin yaşanmadığını belirten Mehmet Baş ikinci ekimlerinin de az olduğunu kaydederek hareketli günlerin devam edeceğini söyledi.

"DÖNÜMDE 12-14 TON SİLAJLIK MISIR"

Baş şu bilgileri verdi: "Bu yıl bahar yağmurlarının haziran ayında yoğun yaşanmasından dolayı silajlık mısır yetiştiriminde sulamada daha az sarfiyat yaptı. Mısırlar da geçen yıllara göre kuruma yaşanmamasından dolayı verimlilikte rekolte yılını yaşıyoruz. Geçen yıl dönümde 9-10 ton mısır alınan tarlalardan bu yıl 12-14 ton arası tonaj sağlanıyor. Aynı zamanda bölgede patates fiyatlarının yüksek olmasından dolayı patates üreticisinin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl silajlık mısır üretimi yapmaması sonucunda fiyatlarda geçen yıla göre yüksek ve düşüşte yaşanmamakta. Hayvancılık sektörü sezon içerisinde bile mısır silajlık arıyor. Mısır silajı üreticisi verdiği emeğin karşılığını alıyor" dedi.

"KİLOGRAM FİYATI 12-14 KURUŞ"

Konu ile ilgili olarak konuşan üretici İbrahim Karamanlıoğlu da "2014 silajlık mısır sezonumuz açıldığı günden bu yana hareketli günler yaşıyoruz. Nisan ayında ektiğimiz silajlık mısırlarımız bugünlerde hasat edilmeye başlandı. Silajlık mısırımızın bu yıl ki tarladaki kilogram fiyatı 12-14 kuruş. Yerine teslim kilogram fiyatı 15 kuruş. Bu doğrultuda üreticimiz para kazanıyor. Yapılan masrafların karşılığını mısırdan bu yıl alıyoruz. Dönümde 9 ile 10 ton arası silajlık mısır alıyorduk. Hasat yaptığımız yerlerde gördük ki bu yıl dönümde 13-14 tonu yakaladık. Genelleme de dönümde 500 TL giderimiz oldu. Elektrik, mazot, gübre ve tohum masraflarımızın karşılığını aldığımız da sorun yaşanmıyor. İkinci mısır silajı ekimleri çok az. Bölgede bahar patatesi para ettiği için mısırda ekim düşüklüğü yaşanıyor. Bu da mısır silajı piyasasını daha dinç tutuyor. Sezon yaklaşık 20 gün daha sürecek. Üretimde en çok giderimiz elektrik oluyor. Dalgıçlardan sulamada inanılmaz derecede elektrik gideri ödüyoruz. Beydağ Barajı tarım sulamasının bir an önce tüm ovayı sulamasını istiyoruz. Bu giderimiz düştüğün de üretici her üretim sürecinde sevinecektir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

MEHMET BAŞ Menderes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title