Haberler

Silahlanma Yarışı Soğuk Savaş Dönemiyle Aynı Düzeye Ulaştı

Güncelleme:

Her gün milyonlarca insan silah tehdidi altında yaşıyor. Uluslararası silah dolaşımının son beş yıl içinde yüzde 8,4 artarak soğuk savaş dönemindeki düzeyine ulaştı.

Uluslararası silah dolaşımının son beş yıl içinde yüzde 8,4 artarak soğuk savaş dönemindeki düzeyine ulaştığı açıklandı. Silah dolaşımı ülkeler arasında başta silah ticareti olmak üzere, silah bağışları ile lisansa dayalı üretimleri de kapsayan silah akışının toplam hacmi anlamına geliyor.

''BİR ÇOK BÖLGEDE GERGİNLİKLER TIRMANDI''

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) silah ve askeri harcamalar programı şefi Aude Fleurant konuyla ilgili endişelerini dile getirerek "Bir çok bölgede gerginlikler tırmandı. Bu da silahlanmaya neden oldu. Silahlar çoğaldıkça bunların kullanılma riski her zaman vardır." diye konuştu.

SIPRI'nin raporuna göre Doğu ve Güney Asya ülkeleri 2012-2016 yılları arasında dünya silah ithalatı içinde yüzde 43 ile başı çekerken,Ortadoğu ülkelerinin silah ithalatı ise yüzde 29.

ORTADOĞU'YA İTHALAT YÜZDE 86'YA ULAŞMIŞ DURUMDA

Bu dönemde, Asya ülkelerinin silah ithalatındaki artış oranı yüzde 7,7 düzeyinde kalırken, Ortadoğu ülkelerinin ithalatındaki artış ise yüzde 86'ya ulaşmış durumda.
Toplam silah ithalatı hacmi içinde Hindistan yüzde 13 ile başı çekerken, bu ülkeyi yüzde 8,2 ile Suudi Arabistan, yüzde 4,6 ile Birleşik Arap Emirlikleri, yüzde 4,5 ile Çin ve yüzde 3,7 ile Cezayir izliyor.

BATI ÜLKELERİ BAŞI ÇEKİYOR

Dünya silah ihracatının yaklaşık yarısını (49,2), ABD'nin yüzde 33 ile başını çektiği batı ülkeleri Fransa, Almanya ve İngiltere gerçekleştiriyor. Bu oran içinde Fransa yüzde 6, Almanya yüzde 5,6, İngiltere ise yüzde 4,6 ile yer alıyor.

Dünya silah ihracatında Rusya'nın payı yüzde 23 iken, Çin'in payı ise yüzde 6,2.
SIPRI raporuna göre 2007-2011 yılları arasında İsveç'in dünya silah ihracatı içindeki payı ise yüzde 35'lik bir azalmayla yüzde 1,2.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Stockholm Fransa Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title