Haberler

Silah Değil Halay Çekelim" Projesi

Yavuzeli ilçesinde başlatılan "Silah Değil Halay Çekelim" projesi kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Yavuzeli ilçesinde başlatılan "Silah Değil Halay Çekelim" projesi kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Yavuzeli İlçe Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen seminerde, Komiser Yardımcısı Veysel Kaplan sunum yaptı.

Kaplan, "Silah Değil Halay Çekelim" sloganı ile başlatılan proje kapsamında silahla ölüm ve yaralanma olaylarını slayt ve video desteğiyle örnekler vererek anlattı.

Türkiye'de her yıl düğün, asker uğurlama ve maç sevinci gibi nedenlerle ateşlenen silahlar ve havai fişeklerle birçok insanın hayatını kaybettiğini, birçoğunun da yaralandığını belirten Kaplan, "İlçemizde de eğlence amacıyla silah atma olayının oldukça yoğun. Bu tür olayların önlenmesi, böyle mutlu günlerde silah atılmaması, yaşanan mutluluğun üzüntüye dönüşmemesi için kaymakamlık ve kolluk birimleri ile muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ortak bir çalışma içine girmemiz gerektiği düşüncesindeyiz" dedi.

Kaymakam Ahmet Selim Yavuz da yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonun başladığına dikkati çekerek, vatandaşlardan sevinçlerine silah karıştırmamalarını istedi.

Bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirten Yavuz, "Değerli hemşehrilerim görevimizi tam olarak yapmak isteriz. Kazara veya yanlışlıkla sizin de evladınız vurulabilir, yaralanabilir. Düğünlerimizin tatsız olmasını istemiyorsak silah kullanmayacağız" diye konuştu.

Seminere İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Üstçavuş Ümit Özyurt, İlçe Emniyet Amiri Muhsin Türkoğlu, siyasi parti başkanları, daire amirleri ile ilçe ve köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yavuzeli Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

yeter:

tepkini goster kurtlerin dukkanlarindan alis veris yapmayin tepkiniz olsun bu olaylar bitene kadar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title