Haberler

Sıla Ortaokulu Mardin'in Gururu Oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Söğütlü köyünde bulunan Sıla Ortaokulu Kız Basketbol Takımı, Boğaziçi Üniversitesi'nden Sporcu Olma Kardeşliği ödülü alarak Mardin'in gururu oldu.

Söğütlü köyünde bulunan Sıla Ortaokulu bahçesindeki Çamurlu sahada idmanlarını sürdüren Basketbol Kız takımı son zamanlarda adından sıkça söz ettiriyor. Okulun bahçesinde bulunan, açık havada ve yağmur altında, çamurda antrenmanlarını gerçekleştiren Kız Basketbol takımı imkan sağlandığında Türkiye şampiyonu olabileceklerini ve takımdan Milli sporcu yetişeceğine inanıyor.

Geçen sene sokağa çıkma yasaklarının da ilan edildiği Nusaybin'de zor şartlar da antrenman yapabilen Kız Basketbol Takımı, zorlu kolej takımlarını da yenmeyi başarmıştı. Daha önce de Türkiye yarı finallerinde boy gösteren takım birçok kulvarda şampiyonluklar yaşadı.

En son Boğaziçi Üniversitesi tarafından dağıtılan ödüllerden "Sporcu Olma Kardeşliği" ödülünü alan takım Mardin'i en iyi şekilde temsil ediyor.

Takımın Hocası Özkan Eskiyurt, "Son zamanlarda birçok başarıya imza atmıştık takım halinde ama bu ödül gerçekten bizler için çok iyi moral oldu. Zor şartlarda çalışan bu takım aldığımız ödülün gururunu yaşıyor. Bu ödül ile birlikte şunu anladık ki imkan tanındığı zaman Mardin'in her ferdi Mardin'e başarı sağlayacaktır. Takımı kurmaya çalıştığımız ilk gün olaya sıcak bakmayan öğrenci velileri de şimdi çocukları ile gurur duyuyor. Biz bu algıyı da kırdığımız için çok mutluyuz. İnşallah bu takım daha bir çok başarıya imza atacak ve Mardin'in, Nusaybin'in ve Söğütlü köyünün ismini birçok alanda öne çıkaracaktır. Öğrencilerim ile gurur duyuyorum" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nusaybin Söğütlü Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title