Haberler

Şike Dosyaları Mahkemede Bekliyor

Şike davasında aldığı 6 ay 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aziz Yıldırım’ın yeniden cezaevine gireceği tarih belirsizliğini korurken, dava dosyaları ise çuvallar içerisinde mahkeme salonunda bekliyor.

Şike davasında aldığı 6 ay 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aziz Yıldırım'ın yeniden cezaevine gireceği tarih belirsizliğini korurken, dava dosyaları ise çuvallar içerisinde mahkeme salonunda bekliyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Şike davasına ilişkin kesinleşen kararı ile ilgili itirazları reddetmesinden sonra dava dosyası geçtiğimiz hafta, dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Özel Yetkili ve TMK 10. maddesi ile görevli mahkemelerin kaldırılması üzerine şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi de kapatılmıştı. Kapanan bu mahkemenin dosyaları İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredildi. Bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şike dosyasını 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştırmıştı.

Torbalar içerisinde mahkemeye gönderilen dosyalar ağızları kapalı bir şekilde duruşma salonuna alındı. Şike dosyasına ilişkin dosyalar mahkeme salonunda beklerken salonda bir yandan ise duruşmalar görülmeye devam edildi.

Şuana kadar herhangi bir işlemin yapılmadığı dosyalara ilişkin mahkeme Adalet Komisyonuna başvurdu. Adalet Komisyonu'na başvuran mahkeme dosyanın Yargıtay tarafından onan kısmı ile Yargıtay tarafından bozulan kısmın ayırma işleminin kendilerinin mi yoksa bozulan kısmına bakacak olan mahkemenin mi yapacağını sordu. Adalet Komisyonu'nun vereceği görüşe göre mahkeme Şike dosyasına ilişkin infaz işlemlerini başlatacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aziz Yıldırım Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title