Haberler

Şike Davası 8 Temmuz'a Ertelendi

Güncelleme:

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada mahkeme heyeti yeni isimleri dinlemeye karar verdi. Duruşma 8 Temmuz'a ertelendi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada mahkeme TFF'nin kamu kurumu olup olmadığının konusunda bilirkişi raporu alınmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ile Abdullah Avcı'nın dinlenmesine hükmederken avukat Ersan Şen, hafta sonu yaşanan tahliye krizine değinerek, "Artık herkes gözünü açın. Nasıl bir yargılama yapıldığı hafta sonu gerçekleşenlerle ortaya çıktı" dedi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın yeniden görülmesine devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu,Haldun Şenman, Ahmet Çelebi, İbrahim İşçen ve Olgun Peker hazır bulunurken Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada daha önce ifadesi alınmaya sanıklar söz alarak savunmalarını yaptılar. Savunması yapan sanıklardan Serdar Adalı suçlamaları reddederek beraatini istedi. Adalı, mahkemenin sorusu üzerine, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini belirtirken daha sonra söz alan Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istediğini belirtti.

Sanık Mecnun Otyazmaz'ın avukatı Serhat Çetin bozma ilamına uyulmasını talep ederek, müvekkilinin beraat etmemesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemedikleri söyledi.

"TFF KAMU KURUMU DEĞİLDİR"

Bir kısım sanıkların avukatı Ali Rıza Dizdar, Anayasaya aykırılık taleplerinin bekletici sebep yapılmasını talep ederek, futbol federasyonunun kamu kurumu olup olmadığı hususunda bir bilirkişi raporu alınmasını istedi. Avukat Dizdar, "Bu kurul kamu kurumu değildir. Müvekkilim rüşvetten cezalandırılmaz. Futbol federasyonunun kamu kuruluşu olmadığına dair kendi görüşü vardır" dedi.

Söz alan sanık Haldun Şenman'ın avukatları, Lutfi Arıboğan, Ali Parlak ve İlhan Helvacı'nın tanık olarak dinlenilmesini istedi.

"KANUNA AYKIRI DELİLLERLE KARAR VERİLDİ"

Söz alan Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar müvekkilinin sağlık sorunlarından ötürü duruşmaya katılmadığını belirtti. Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında mahkemeye rapor sunan avukat Bayraktar yapılan ilk yargılamada kanuna aykırı delillerle karar verildiğini öne sürdü.

Yıldırım'ın hiç bir surette şike eylemine dahil olmadığını iddia eden avukat Bayraktar müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Avukat Bayraktar, mahkemenin sorusu üzerine hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da istemediklerini söyledi.

TRABZONSPOR AVUKATLARI: "YARGILAMANIN YENİLENMESİ KARARINA İTİRAZ EDİYORUZ"

Duruşmada daha sonra müdahil Trabzonspor'un avukatları Hakan Orhan ve Celal Çobanoğlu söz alarak taleplerini dile getirdiler. Avukatlar "Yargılamanın yenilenmesi kararına itiraz ediyoruz" diyen avukatlar, yeniden yargılama kararının telefon dinlemelere ilişkin yapılan yasal değişikliğe dayandırılarak alındığını ve yeniden yargılama kararının hukuka aykırı olduğunu belirttiler. Başka davalarda kanun değişikliğinden sonra kurulan hükümlerde değişiklik öncesi tapelerin delil niteliğinin korunduğunu ifade eden avukatlar bu yöndeki kararları mahkemeye sunarak bu kararların emsal alınmasını istediklerini belirttiler.

Müdahil avukatlar ayrıca sanık Aziz Yıldırım tarafından tanık olarak gösterilen Cihan Oskay ve polis memuru Lokman Yanık'ın iddiaların gerçeği yansıtmadıklarını öne sürdü.

"HAFTA SONU YAŞANAN TAHLİYE KRİZİ ORTADA"

Duruşmada söz alan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen, hafta sonu yaşan tahliye krizine değinerek ise yargılanan sanıklar hakkında İade-i itibar istediklerini belirtti. Soruşturmayı yürüten polislerin tutuklandığını hatırlan avukat şen "Yaptıkları işlemlerden ötürü şüpheli konumda olan kişilerin oluşturduğu delillerle bir yargılama yapılamaz" dedi.

"HEDEF AZİZ YILDIRIM'DI BU YÜZDEN İNSANLAR SUÇLU GÖSTERİLDİ"

Adliyede hafta sonu yaşanan tahliye krizine değinen avukat Şen, "Artık herkes gözünü açsın. Nasıl bir yargılama yapıldığı hafta sonu olanlarla ortaya çıktı. İade-i itibar istiyoruz. Hedef Aziz Yıldırım'dı ve bu yüzden insanlar suçlu gösterildi. Sanal ortamda bir örgüt kuruluyor. Aziz Yıldırım hedefe konulduktan sonra ona ulaşmak için kim varsa dinleniyor. Giresun'dan bir olayla, birbiriyle alakasız insanlar aynı torbaya konulmuş. Somut delil yok. Sistem basit: Polis, savcı, hakimden oluşan bir paket sistem var" dedi.

ŞİKE İDDİASINA KONU OLAN MAÇLARIN RAPORLARI İSTENDİ

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklamayan mahkeme heyeti, Şike iddiasına konu olan maçlarla ilgili gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının TFF'den istenmesine ve avukat Sami Dinç ile Erdem Konyar arasında geçen telefon görüşmelerinin dosyadan çıkarılmasına hükmetti.

TFF'NİN KAMU KURUMU OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kamu kurumu olup olmadığı hususunda bilirkişi raporu aldırılması talebini kabul eden mahkeme heyeti, Göksel Gümüşdağ, Cengiz Zülfikaroğlu, Lütfi Arıboğan, TFF Sekreteri Pınar Tapan, Abdullah Avcı ve Ali Parlak'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Duruşma 8 Temmuz'a ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Lütfi Arıboğan Aziz Yıldırım Ersan Şen Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

ulraslan orhan:

şu pis şikeciler hala süper ligde oynuyorlar ya pes doğrusu

9
5
yanıtYanıtla
bekir:

allah belanı versin aziz

7
3
yanıtYanıtla
fenerlee:

artık mahkeme kararı bizi değil azizi ilgillendirir uefa ve tff şike yok dedi bu iş bitti :)

3
6
yanıtYanıtla
Eskişehirli:

adamlarda tam yahudi politikasıvar seçimler yaklaşıyor herkese şirin gözük yok dese karadenizliler vardese fb liler valla adamlar almış kavalı ellerine üflede üfle lan bu dinci gözükenler neanasının gözüymüş para onlarda marka onlarda mülk onlarda tc din tüccarlığı en önde arkadaşlar habirde adamlar hep vakko marka giyiniyorlar israil düşmanı ya bunlar tc mlıdeniz yemeyen keriz

5
0
yanıtYanıtla
TR-61 Mobil-IOS:

İyi güzelde bu işler Türk usülü temizlense bile FIFA bunu yermi zannediyorsunuz geri zekalılar:))?

2
3
yanıtYanıtla
Fenerli Kürt:

bitecek gibi değil dava berbat her maç şike tonlarca delil biter mi öyle. . . artık fenerimi bırakıp Galatasaraylı olacağım

4
0
yanıtYanıtla
FBMobil-IOS:

Sahda bükmedıgınız bılegı masa başındakı kupascılarla yenmeye çalışıyorsunuz gerizekalılar AZZiE kurban olun

0
2
yanıtYanıtla
kemal paşa:

FENERLİLER AZİZ YILDIRIM İÇİN, KENDİ TAKIMLARINI BİLE SATARLAR. AZİZ FENERLİLERİN PEYGAMBERİ OLMUŞ!

1
1
yanıtYanıtla
Hesap KitapMobil-IOS:

Hırsızlar şikeciler alın teri çalanlar cezasız kaldıkça futbolda huzur olmaz

1
0
yanıtYanıtla
tolga:

Türkiyede Adalet devamli ertele unutulsun sonra bir caresine bakariz . bu ülkeyi bu millet degil malesef zenginler yönetiyor . böyle oldugu müttetce Adalet olmaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title