Haberler

Siirtli Öğrencilerden Yetimlere Destek

Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencileri "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesiyle yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak.

Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencileri "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesiyle yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi kapsamında 20 sınıfta okuyan öğrenciler 20 yetimin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunmaya hazırlanıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın proje yürütücüsü İbrahim Ay, hayata geçirilen proje ile Sancaklar Ortaokulu'nda ilk etapta, "20 sınıf 20 yetim kardeş" sloganıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Ay, hedeflerinin yıl sonuna kadar 40 sınıfın 40 yetime destek sunması olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kampanya ile amacımız savaş, doğal afet, yoksulluk ve hastalık gibi sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne babasını kaybetmiş çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılarken öğrencilerimizde de sosyal sorumluluk bilinci oluşturmaktır. Talep doğrultusunda projeye desteğimizi artıracağız. Öğrencilerimize mazlumlara el uzatmayı öğretmeyi umut ediyoruz."

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker de projeye desteği il geneline yaymayı planladıklarını belirtti.

Başlatılan kampanyayı ildeki tüm okullarda uygulamayı düşündüklerini dile getiren Şeker, eğitim camiası olarak çok önemli buldukları bu projeyi en etkili şekilde desteklemeye kararlı olduklarını sözlerine ekledi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title