Haberler

Siirt'te Yine Kütüphane Yaktılar

Güncelleme:

Siirt'te, Kobani protestoları sırasında yakılan kütüphane yerine yenisinin yapıldığı gün yine yakıldı.

Siirt'te, Kobani protestoları sırasında yakılan kütüphanenin yerine bugün yeni yapılan ve açılış töreni sırasında Vali Mustafa Tutulmaz, konuşma yaparken, eski kütüphane ikinci kez ateşe verildi.

"BİLGİ DÜŞMANLARININ SALDIRISI"

Siirt'te yaşanan olaylar sırasında kundaklanarak ateşe verilen il halk kütüphanesinin yerine valilik tarafından yenisi yaptırılarak hizmete açıldı. Açılış törenine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, bilgi düşmanlarının halkın bilgiye ulaşmasını engellemeye çalıştığını belirterek, "Bildiğiniz gibi çağımız bilgi çağı, bu bilgiye ne kadar iyi ulaşabilirsek, bilgiyi ne kadar kullanabilirsek dünyada da mutlu olarak o derece ön planlarda oluyoruz. Bunun örneğini de her ortamda görme imkanımız vardır" dedi.

"SAVAŞTA DAHİ SAĞLIK OCAĞI YAKILMAZ"

Vali Tutulmaz, "Bildiğiniz gibi bilgi düşmanları bilgiye ulaşmasını istemeyenler, çocuklarının eğitim ile ufkunun açılmasını istemeyenler, kendilerinin devamlı baskı altında tutmasını isteyenler, bizim okullarımıza, kütüphanemize, halk eğitim binamıza ve sağlık ocaklarımıza büyük bir tahribat yaptılar. Şimdi savaş ortamında dahi, müdahale edilmeyen yerlerden birisi sağlık kurumlarıdır. Bu Cenevre sözleşmesi ile kabul edilmiş bir kuraldır ve dünyada herhangi bir yerinde savaş olsa bile sağlık ocaklarına saldırı yapılmazdır. Ancak gözü dönmüş caniler, gözü dönmüş teröristler maalesef bu kararı bile ihlal ettiler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tutulmaz Kobani Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (1)

orhan:

bunlara sılah deyıl. . hardal gazı kullancan rahmetlı saddam bunların hakkından geliyordu

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title