Haberler

Siirt ve Tunceli Belediyelerine Operasyon! Tuncer Bakırhan Kimdir? Mehmet Ali Bul Kimdir? Nurhayat Altun Kimdir?

Güncelleme:

Siirt ve Tunceli Belediyelerine operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Tuncer Bakırhan, Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun gözaltına alındı. Tuncer Bakırhan kimdir? Mehmet Ali Bul Kimdir? Nurhayat Altun Kimdir? İşte detaylar...

Siirt ve Tunceli Belediyelerine polis bu sabah operasyon başlattı ve belediye başkanları gözaltına alındı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne bu sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı. Giriş çıkışların kontrol altına alındığı binada, çevik kuvvet ekipleri hazır bekletilirken, TOMA ve diğer zırhlı araçlarda Cumhuriyet Caddesinde güvenlik önlemi aldı. Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı.Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah belediye başkanlarına yönelik operasyon başlatıldı. Siirt Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun, evlerinde gözaltına alındı. Eş başkanların evlerinde arama yapılırken belediyeye giriş ve çıkışlar durduruldu. Tunceli'deki operasyonda EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale de gözaltına alındı.

TUNCER BAKIRHAN KİMDİR?

Tuncer Bakırhan, 1970 Kars doğumludur. Kars'ın Susuz ilçesinde dünyaya gelen Tuncer Bakırhan İlk ve ortaöğretimini Kars'ta tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Ekonomi Bölümünü bitirdi. Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi'ndeki öğrenciliği boyunca bazı eylemlere katıldı. PKK'nın propagandasını yapmak suçundan cezaevinde yattı. 1989'dan itibaren, HEP çizgisindeki partilerin değişik kademelerinde görev aldı. 1999'da Kars Belediye Başkanlığına aday olan Bakırhan seçimi kazanamayınca HADEP Kars İl Başkanlığı ve partinin diğer organlarında yer aldı.2002 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde aday olduğu DEHAP tan Kars Milletvekili seçilecek oyu almasına rağmen partisi barajı aşamadığı için parlamentoya gidemedi. Daha sonra DEHAP genel başkanlığı yaptı. Bu sırada, hakkında davalar açılan partiyi feshedip, ekibiyle birlikte DTP çatısı altına girdi. İki yıl süren genel başkanlığı görevini DTP'nin kurulmasıyla birlikte Ahmet Türk'e devretti. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Esenyurt DTP belediye başkan adayı olarak seçimlere girdi fakat kazanamadı. 2013 yılında KCK üst yöneticiliği suçuyla Tekirdağ F tipi cezaevinde yattı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Siirt belediye başkanı olarak seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. Halen Siirt Belediye Başkanlığı yapmaktadır.

MEHMET ALİ BUL KİMDİR?

Mehmet Ali Bul BDP tarafından 2014 Yerel Seçimleri'nde Tunceli Belediye Başkanlığına aday gösterilmiş ve oyların %42'sini alarak belediye başkanlığı görevine gelmiştir. Eski sendika yöneticisi olan Bul, BDP Tunceli kurucu yöneticilerindendir. Mevcut belediye başkanlığı görevini Eş Başkan sıfatıyla Nurhayat Altun ile idare etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Mehmet Ali Bul, Siirt ve Tunceli Belediyelerine yönelik yapılan operasyon kapsamında Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tunceli Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun ile birlikte gözaltına alındı. Mehmet Ali Bul, yapılan operasyon kapsamında evinde gözaltına alındı.

NURHAYAT ALTUN KİMDİR?

Nurhayat Altun, Tunceli eş belediye başkanıdır. Aktif Siyaset İçerisinde gençliğinden itibaren yer alan Altun, HADEP, HEP, DTP, BDP ve Demokratik Bölgeler Partisi Kürt Siyasi partilerinde görev aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Büyükşehir Belediyesi Yöneticiliği yaptı. 2011 Genel Seçimlerinde Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Adayı olması beklendi ancak Osman Baydemir'in rızası olmadığı için bu süreç içerisinde yer almadı. 6 Ocak 2011 - 18 Aralık 2013 tarihleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevinden öncede Başkan Danışmanlığı görevindeydi. PKK Yapılanmasında önemli bir yere ve yetkiye sahip olduğu günümüzde bazı basın organlarınca kaleme alınmış, Ancak iddialar ıspatlanamadığı için yersiz kabul edilmiş ve işlem yapılmamıştır. 2014 Yerel Seçimleri'nde BDP Tunceli Belediye Eş Başkan adayı oldu. Oyların %42'ini alarak Mehmet Ali Bul ile beraber Belediye Eş Başkanlık vazifesine seçildi. BDP'nin Demokratik Bölgeler Partisi olarak dönüşmesi ile DBP'ne katılmıştır. Halen bu görevini icra etmekte ve Tunceli'de ikametgah etmektedir.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Tuncer Bakırhan Mehmet Ali Bul Kars Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title