Haberler

Siirt Ürünlerinin Tanıtımına "Kadın Eli" Değecek

Siirtli kadınlar, Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM) hem ürettikleri ürünleri sergileyecek hem kentin yöresel ürünlerini tanıtacak.

ÇATOM'daki kursiyerlerin ürettiği el sanatları ürünler ve Siirt fıstığı, Pervari balı, tiftik battaniyesi ve bıttım sabunu gibi yöresel ürünler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) finansman desteği ve İBB Kadın Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle bu yıl 10. düzenlenecek "Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"nde sergilenecek.

ÇATOM Sorumlusu Pelin Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında kadın istihdamı ve girişimciliğini artırma amacıyla kurulan merkezin 1997 yılından beri faaliyet gösterdiğini söyledi.

9 programda 150 kadının eğitim gördüğünü ifade eden Ertekin, "Bu programlarda kadınlarımız hem üretmekteler hem de sosyalleşmekteler. Ürettiğimiz ürünleri de çeşitli fuarlarda sergileme ve satma fırsatı yakalamaktayız. Bunlardan biri de her yıl İstanbul'da düzenlenen Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi'dir." deye konuştu.

Ertekin, 14-29 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi'nde yer alacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İstanbul'daki sergide merkezimizdeki kadınlarımızın ürettiği ürünleri sergileyeceğiz. Bunun yanında 'Üç Dilli Kardeş Şehir' olarak bilinen ilimizi anlatan fıstığımız, balımız, tiftik battaniyemiz ve bıttım sabunumuzu da tanıtacağız. Bu yöresel ürünlerimiz her yıl aynı sergide oldukça ilgi görmektedir. Bu ürünleri de sergileyerek ilimizin tanıtımını en güzel şekilde yapmaya çalışacağız."

ÇATOM'da görevli el sanatları eğitmeni Gülcan Yıldız Beşer da kadınların ve genç kızların kentin tanıtımına katkı sunacağını aktararak, "Biz kadınlar olarak Siirt'i tanımaktan ve bu işe el atmaktan büyük gurur duyuyoruz." dedi.

Kursiyerlerden Nezahat Erkoyuncu ise boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilmek için ÇATOM'un önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Merkezdeki çalışmaların kadınların ve genç kızların el becerilerini geliştirebilmelerine katkı sağladığını anlatan Erkoyuncu, şöyle konuştu:

"Ev hanımları boş zamanlarını değerlendirdikleri çok güzel şeyler oluyor. Eski kıyafetlerimizi buraya getirip farklı şekilde değerlendiriyoruz. Bunların yanında yeni şeyler öğreniyoruz. İstanbul'daki fuar, ürünlerimizi tanıtıp satmak için önemli bir fırsattır. Elimizden geleni yaptık ve ürünlerimizi İstanbul'a göndereceğiz. İnşallah Siirt'i en güzel şekilde temsil edeceğiz."

Erkoyuncu, ürettikleri ürünlerden elde ettikleri gelirle aile bütçelerine katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title