Haberler

38 Milyon 500 Bin Vatandaşımız Geniş Bant Abonesi

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Bugün Türkiye'de 38 milyon 500 bin vatandaşımız geniş bant abonesidir." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "Bugün Türkiye'de 38 milyon 500 bin vatandaşımız geniş bant abonesidir. Aşağı yukarı 71 milyon vatandaşımız internet kullanıcısıdır" dedi.

Elvan, Siirt Üniversitesi'nin (SİÜ) akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın çok büyük ve hızlı değişim sürecinde olduğunu, bu değişim sürecine ayak uyduran ülkelerin büyüdüğünü ve refah düzeyini artırdığını söyledi.

Değişime ayak uyduramayanların daralmaya mahkum olduğunu dile getiren Elvan, özellikle son 15 yılda mal ve hizmet üretiminin batıdan doğuya kaydığını ifade etti.

Gayri safi yurt içi hasılaya bakıldığında artık dünyada doğudaki üretimin batından daha fazla olduğunu dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

"Çünkü dinamik bir doğu var. Batı, özelikle gençlik nüfusu ve üretkenliğin azalmasıyla artık rekabet gücünü yavaş yavaş kaybediyor. O ekonomik hükümdarlık, yavaş yavaş doğuya kaydı. Bunun önderliğini de Çin yapıyor. Çin, Hindistan, Malezya ve Endonezya gibi ülkelere baktığımızda bunlar yükselen ekonomiler. Bunlarla birlikte yine Brezilya ve Türkiye ile anılıyor. Bu bahsettiğimiz ülkeler ekonomilerini her geçen gün büyütüyorlar ve geliştiriyorlar. Batılı ülkeler yavaş yavaş küçülmeye başlıyor."

Bakan Elvan, Türkiye'nin yıllarca bin 500 ile 2 bin dolar civarında bir milli gelirle ayakta durmaya çalıştığını ifade ederek, bu dönemlerde seçimle iktidara gelen hükumetlerin bazı vesayet odakları tarafından kontrol altında tutulduğunu ve halk ile bütünleşemediklerini söyledi.

Türkiye'nin 2002 yılından itibaren demokratikleşme ve ekonomik alanda yapılan reformlarla istikrara kavuştuğuna işaret eden Elvan, bu sayede milli gelirde artış olduğunu vurguladı.

81 ilin tamamında üniversite olduğunu anımsatan Elvan, şöyle dedi:

"Bu üniversitelerimiz gelişiyor ve güçleniyor. Üniversitenin nerede olduğu çok önemli değil. Üniversite ister Siirt'te olsun, ister ABD'de hiç fark etmez. Önemli olan bu değişim, dönüşüm ve bilişim çağında sizlerin kendinizi geliştirmenizdir."

Elvan, 2002 yılında geniş bant internet abone sayısının sadece 20 bin olduğunu ancak geçen süre içerisinde büyük artış gösterdiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bugün geniş bant internet abone sayısı, Avrupa'daki büyük ülkeler dahil çok sayıda ülkeyi geçti. Bugün Türkiye'de 38 milyon 500 bin vatandaşımız geniş bant abonesidir. Aşağı yukarı 71 milyon vatandaşımız internet kullanıcısıdır. Tabi ki kurumsal ve kişisel bazda olanların tümünü birlikte söylüyorum. Bugün herhangi bir ülkedeki bir gelişmeyi anında öğrenebiliyor ve onunla ilgili değerlendirmede bulunabiliyorsunuz."

-"Atılan adımlarla ülkemiz kabuğunu kırma noktasına geldi"

SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise hızla ilerleyen bilgi ve teknolojinin beraberinde çetin bir küresel rekabeti getirdiğini söyledi.

"Bilgi ve teknolojiyi üretebilen ülkeler ve toplumlar ayakta durabilmekte, daha hızlı gelişmekte ve gelişmiş ülkeler olarak sınıflandırılmaktadır" ifadesini kullanan Erman, şunları kaydetti:

"Tersi durumda da bilgi ve teknolojiyi sadece transfer eden ülkeler ise maalesef bağımlı ülkeler oluyor. Ülkemiz bu yönüyle son yıllarda atılan adımlarla kabuğunu kırma noktasına geldi."

Törenin ardından Bakan Elvan, özel uçakla Ankara'ya döndü. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title