Haberler

Siirt Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Aytaç;

Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, vatandaşları internet ve medya üzerinden yapılan alışverişler konusunda uyardı.

Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, vatandaşları internet ve medya üzerinden yapılan alışverişler konusunda uyardı.

Aytaç, yaptığı açıklamada, sayısı her geçen gün artan e-ticaret siteleri ve tele satış yöntemiyle yapılan satışların tüketicilere büyük kolaylıklar sağladığını, bunun da beraberinde birçok sorunu getirdiğini söyledi.

Güvenilir olmayan firmalardan alış veriş yapılmamasını ve ürün hakkında mutlaka ön bilgi alınmasını isteyen Aytaç, "Bu ön bilgilendirme, ürünün tüketiciye iletilmeden önce hizmet hakkında ayrıntılı bilgilerin içerdiği bilgi formudur. Bu form, tüketicinin ödeme konusunda bilgilerin de içermesi gerekiyor. Bu tür satışlarda tüketicinin cayma hakkı vardır" değerlendirmesinde bulundu.

"Kötü niyetli satıcıların kontrolü yapılmıyor"

Televizyonda tanıtımı yapılan her ürüne itibar edilmemesi gerektiğini savunan Aytaç, bu konuda denetimlerin yetersiz kaldığını ifade etti.

Aytaç, şunları kaydetti:

"Tüketici satın aldığı ürünü beğenmediği takdirde 14 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanabilir. Cayma süresi mal tüketicin eline ulaştıktan sonra başlıyor. Bu süre zarfında tüketici malı inceleyebilir ve deneme amaçlı kullanabilir. Bir deformasyon olduğunda iadesinde sıkıntı çıkabilir. Yasal prosedüre uygun yasal zeminde çalışan firmalar için böyledir. Maalesef bugün internetten bazı uygunsuz, kötü niyetli satıcılara bazen tüketiciler katılıyor. Kötü niyetli satıcıların kontrolü maalesef yapılmıyor."

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title