Haberler

Siirt Ticaret Sanayi Odası Meclisi Olağan Toplantısı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, ihracattaki istikrarsızlığı önlemek ve ihracatı arttırmak için amacıyla dış ticaretle ilgili her konuda yardıma hazır olduklarını belirtti.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, ihracattaki istikrarsızlığı önlemek ve ihracatı arttırmak için amacıyla dış ticaretle ilgili her konuda yardıma hazır olduklarını belirtti.

STSO Meclisi, gündemdeki konuları görüşmek üzere STSO konferans salonunda düzenlediği toplantıda konuşan Kuzu,  komşu ülkelere yapılan ihracatta düşüş olduğunu, ihracatın inişli, çıkışlı bir grafik sergilediğini kaydetti.

İhracatta, 2013 rakamlarının 2012 rakamlarına göre önemli oranda azaldığını dile getiren Kuzu, şöyle konuştu:

" Siirt'ten komşu ülkelere yapılan ihracatta düşüş oldu. Bunu önlemek ve ihracatımızı arttırmak amacıyla, özellikle dış ticaretle ilgili her konuda yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum. Bununla ilgili Türk Eximbank yetkilileri ile bazı görüşmelerimiz oldu. Önümüzdeki süreçte üyelerimize banka olarak sağladıkları ihracat kredileri konularında bilgilendirme yapmaları için kendilerini ilimize davet ettik. İnşaallah kısa bir süre sonra böyle bir etkinliği gerçekleştirmiş olacağız. Siirt'te ihracat seviyesinin yükselmesi, bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına, dış ticaret ile ilgili firma ve kuruluşların katılımıyla seminerler düzenliyoruz. Seminerlerde, ihracatta sağlanan devlet yardımları, özellikle Irak ve İran pazarına ihraç imkanları anlatıldı"

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"

Konuşmasında KOBİ'lere dönük faizsiz geri ödemeli desteklere de değinen Kuzu, KOSGEB Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Siirt'te başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimci potansiyelinin sağlıklı bir şekilde rekabetçi hale getirilmesi ve KOSGEB desteklerinden Siirt işletmelerinin daha etkin yararlanabilmeleri amacıyla "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü imzaladıklarını söyledi.

Kuzu, "Protokol kapsamında, oda tarafından 30 işsiz gence Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilerek KOSGEB'in 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz geri ödemeli olmak üzere, toplamda 100 bin TL girişimcilik desteğinden yararlanabilmeleri için ilk adımlar atıldı" dedi.

Kuzu, bu tür desteklerden girişimcilerin daha çok yararlandırılmaları bilincinde olduklarını, bu yüzden hem İŞKUR, hem de KOSGEB işbirliği ile sene sonuna kadar uygulamalı girişimcilik eğitimlerine devam edileceğini, bununla da devlete yük olmaktan ziyade devletten yük almayı amaçladıklarını belirtti.

Küçük çaptaki işletmelerin finansal sorunlarının devlet eliyle karşılanmadığı zaman büyük ekonomik sorunların ortya çıktığını ifade eden Kuzu, "KOSGEB tarafından KOBİ'lere sağlanan kredi faiz desteği programı konusunda takibimiz devam etmektedir. KOSGEB'in son üç buçuk yıldır bu destek programını açmaması sonucu, takdir edersiniz ki ilimiz ve benzeri illerdeki küçük işletmelerin yaşadığı küçük çaptaki finansal sorunlar, bu işletmelerin finansa erişiminde devlet imkanları ile karşılanmadığında daha büyük ekonomik ve sosyal problem olan tefecilik sorununu doğurmaktadır. Bu sorunun önüne geçilmesi için özellikle işletme sahibi KOBİ'lere uygun oranlarda işletme kredi desteklerinin bir an önce açılması gerekmektedir" diye konuştu.

Kuzu, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği kapsamında ajanslar tarafından uygulanacak mali destek türleri arasında sayılan "faiz desteği" ve "faizsiz kredi desteği" konuları ile ilgili mevzuat açısından gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması çağrısını yinelemek istediğini kaydetti. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Güven Kuzu Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title