Haberler

Siirt'teki Terör Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Remzi Erkılıç yaptığı açıklama -Zafer Doğrusever yaptığı açıklama -Şefik Şakar'ın yaptığı açıklama -Çatışma bölgesinde hasar gören yerler -Detay Siirt'teki terör operasyonu Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmalarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi Siirt'te PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Remzi Erkılıç yaptığı açıklama

-Zafer Doğrusever yaptığı açıklama

-Şefik Şakar'ın yaptığı açıklama

-Çatışma bölgesinde hasar gören yerler

-Detay Siirt'teki terör operasyonu

Terör örgütü Pkk'nın şehir yapılanmalarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi

Siirt'te Pkk'lı teröristlere yönelik operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, teröristlerce 15 Temmuz Cuma günü Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek gerçekleştirilen, bir evin damında uyuyan kadın ve oğlunun yaralandığı saldırının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon devam ediyor.

Operasyonda terör örgütü Pkk'nın şehir yapılanmalarına üye 2 kişi daha gözaltına alındı. Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 2 kişi, işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Böylece operasyonda gözaltına alınanların sayısı 10'a yükselmiş oldu.

Teröristlerin verdiği hasar ortaya çıktı

Sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin saldırı yaptığı mahallelerde meydana gelen hasar da gün yüzüne çıktı. Teröristlerin attığı roketatarların ev ve araçlara isabet etmesi sonucu bazı ev ve araçlarda hasar oluştu.

Suveyka Mahallesi'nde de teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imha edilmesinin ardından yolda çukurlar oluştu.

Mahalle sakinlerinden Remzi Erkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evine teröristlerce atılan roketatar sonucu zarar oluştuğunu söyledi.

Esnaf Zafer Doğrusever de iş yerinde hasar meydana geldiğini belirterek, "Mahalledeki hersek mağdur oldu." dedi.

Şefik Şakar ise teröristlerin saldırılarının esnafa büyük zarar verdiğini kaydetti.

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek 15 Temmuz günü saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir evin damında uyuyan Besna Erzen (40) ve oğlu Yusuf Erzen (10) yaralanmıştı. Kaçan teröristlerin yakalanması için mahallede operasyon başlatılmış, bu kapsamda Valilikçe de saldırının ardından kentteki bazı cadde ve sokakları kapsayan bölgede sokağa çıkma yasağı dün kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Siirt PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title