Haberler

Siirt'teki Maden Faciası - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Yaşadığımız acı büyük acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, ümitler azaldıkça da üzüntü de artıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Yaşadığımız acı büyük acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, ümitler azaldıkça da üzüntü de artıyor." dedi.

Başkan Kınık, Şirvan ilçesinde özel maden ocağında yaptığı incelemenin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, ekipleri ve yakınları toprak altında kalan ailelerin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere konuşlandırdıklarını belirtti.

Bir an önce toprak altındaki işçilere ulaşmayı ümit ettiklerini vurgulayan Kınık, "Mevcut çalışan ekibe ve bekleyen ailelere gıda desteği, barınma, battaniye gibi insani ihtiyaçları sağlıyoruz. Yaşadığımız acı büyük acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, ümitler azaldıkça da üzüntü de artıyor." diye konuştu.

Yakınları toprak altında kalan ailelerin acılarına ortak olmak, acılarını hafifletmek üzere her türlü desteği sağladıklarını anlatan Kerem Kınık, şunları söyledi:

"Olayın olduğu akşamdan bu yana ekiplerimiz sahada bulunuyor. Siirt, Batman ve diğer şubelerimiz, gönüllülerimizle, profesyonel ekiplerimizle buradayız. En azından acıları, yükleri hafifletmeye gayret ediyoruz. Elimizden geldiği kadar buradaki güvenlik güçlerimize, Enerji Bakanlığı, AFAD ekiplerine Kızılay olarak destek vermeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Şirvan Siirt Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title