Haberler

Siirt'teki Maden Faciası

Şirvan ilçesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen heyelan ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Şirvan ilçesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen heyelan ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında 17 Kasım tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu, toprak altında mahsur kalan 16 vatandaştan, 13'nün cenazesine ulaşıldığı ve 3 kişinin de toprak altında çıkarılması için çalışmaların AFAD koordinesinde aralıksız sürdüğü belirtildi.

Olayın vuku bulduğu ilk günden beri, devletin tüm imkanlarının seferber edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maden sahasında, AFAD, Kızılay, UMKE, Türkiye Kömür İşletmeleri, Maden Tetik Arama Enstitüsü, TPAO, Dedaş, Türk Telekom, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Park Elektrik görevlileri ile 213 çeşitli iş makineleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı eğitimli arama-kurtarma köpeklerinin de destek verdiği çalışmalar devam etmektedir. AFAD kriz ve koordinasyon merkezince, maden sahasında yapılan çalışmalar ve yaşanan gelişmeler, enkaz altında kalan işçi yakınlarına belirli aralıklarla bilgilendirilmeler yapılmış, ayrıca ailelere psiko-sosyal destek verilmektedir."

Halen toprak altında kalan 3 işçinin çıkarılması için çalışmaların yoğun bir şekilde aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada, çalışmaların, Valilik, AFAD ve Enerji Bakanlığı yetkililerinin olay yerindeki koordinesinde yürütüldüğü belirtildi.

Olay ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, toplam 7 kişinin tutuklandığı ve soruşturmanın devam ettiğine yer verilen açıklamada, maden sahasında yaşanacak gelişmeler ile ilgili bilgi verileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kömür İşletmeleri Kızılay Şirvan Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title