Haberler

Siirt'teki Kavga İle İlgili Adli Yargılama Süreci Başladı

Güncelleme:

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın'ın ölümüne neden olan kavga ile ilgili 7 kişinin yargılanmasına başlandı.

Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın'ın ölümüne neden olan kavgayla ilgili aralarında Tillo Belediye Başkanı seçilen Mehmet Mesut Memduhoğlu'nun da bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına başlandı.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayla ilgili açıklama yapan Memduhoğlu'nun avukatı Rıdvan Özer, duruşmanın 25 Ağustos 2014'e ertelendiğini ve tarafların ilk günkü gerginliklerinin olmadığını gözlemlediklerini söyledi.

Gerginliğin olmamasının mutluluk verdiğini belirten Özer, "Tarafların bir barış sürecine girmeleri ve davanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için özellikle Memduhoğlu ailesinin yumuşak tavırları dikkat çekiciydi. Davanın sonucunu etkileyecek herhangi yalan bir beyanda bulunulmayarak, olayın görüldüğü halde anlatılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Özer, önümüzdeki pazartesi görülecek duruşmada başta Memduhoğlu olmak üzere birkaç kişinin tahliye olmasını beklediklerini belirtti.

Memduhoğlu'nun olay yerinde olmadığı hususunda birçok verinin dosyada mevcut olduğunu dile getiren Özer, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde bu adli yargılama sürecinde her şeyin adil bir sonuç doğuracağını ümit ediyoruz. Pazartesi günü devam edecek duruşmada tutuklu sanıklar Muş ilinden buraya getirilmeyeceğini zannediyoruz. Mahkemenin bize söylediği kadarıyla da SEKBİS sistemi üzerinden duruşma devam edilecektir. Bizim hukuki görüşümüz, pazartesi günkü duruşma, bugünkü duruşmanın devamıysa tutuklu sanıkların da burada olması gerekir."

Yerel seçimler sonrası AK Parti ve Saadet Partisi İlçe Belediye Başkan adaylarının yakınları arasında çıkan kavgada, Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın bıçaklanarak öldürülmüş, kavgayla ilgili AK Parti'den Tillo Belediye Başkanı seçilen Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklu ve bir kişi de tutuksuz olarak, "iştirak halinde adam öldürme" suçundan yargılanıyor. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Behmen Aydın Tillo Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title