Haberler

Siirt'teki Kar Yağışı

Siirt'te 30 Aralık-7 Ocak'ta aralıksız süren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle başlatılan hasar tespit çalışmalarında, 60 iş yeri, 3 ev ve 7 araçta zarar meydana geldiği belirlendi.

Siirt'te 30 Aralık-7 Ocak'ta aralıksız süren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle başlatılan hasar tespit çalışmalarında, 60 iş yeri, 3 ev ve 7 araçta zarar meydana geldiği belirlendi.

Valilik bünyesinde kurulan, koordinasyonu İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğünce yürütülen Kriz Merkezi Hasar Tespit Komisyonu, kar yağışına ilişkin çalışmalarına devam ediyor.

Komisyonun tespitlerine göre, son 15 yılın aralıksız en etkili kar yağışının yaşandığı 9 günde, 60 iş yeri, 3 ev ve 7 araçta hasar oluştu.

Kriz Merkezi sorumlusu Cahit Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin tüm imkanları seferber edilerek, vatandaşların mağdur olmayacağı şekilde, yoğun kar yağışı ve tipi sürecinin atlatıldığını söyledi.

Yağışın başlamasıyla karayolları ve il özel idaresi ekiplerinin yol açma çalışmalarını koordineli yürüttüğünü belirten Akkoyun, şöyle devam etti:

"112 ekipleri, acil hasta kurtarma çalışmalarına odaklandı. Acil yardım durumlarında emniyet ve jandarma ekipleri destek verirken, aynı zamanda asayiş güvenli şekilde sağlandı. 4 Ocak itibarıyla hasar tespit çalışmalarına başlandı. İl merkezindeki bir halı saha, Çiftlik ve Küçük Sanayi Bölgesi'ndeki bazı iş yerlerinin de aralarında bulunduğu 60 iş yerinde zarar oluştu. 7 aracın üzerine ağaç devrildi. Tillo ilçesinde 3 konutta hasar tespit edildi."

Akkoyun, kar temizleme çalışmalarında 34 ekibin görev aldığını bildirdi.

Kar kalınlığının 3 metreye ulaştığı Pervari-Çatak karayolu ile 30 köye ulaşımın sağlandığı Doğan grup yolunun 14 gün sonra açıldığını anlatan Akkoyun, "9 gün boyunca kardan kapalı olan Eruh- Şırnak yolu açıldı. Şiddetli tipi nedeniyle tekrar kapandı. 5 gündür açma çalışmaları devam ediyor. Kar yağışı süresince 270 köy yolumuzu açtık. Yolda mahsur kalan yaklaşık 100 araç kurtarıldı ve 150 hasta vatandaşımız hastaneye sevk edildi" diye konuştu.

Akkoyun, kar ve tipi nedeniyle 4 gündür kapalı olan Siirt-Şırnak karayolunun ulaşıma açılmasına çalışıldığını sözlerine ekledi.

Yeni yağış uyarısı

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız ise vatandaşların yeni yağışlara karşı hazırlıklı olması gerektiği uyarısında bulundu.

Siirt'te bu akşam itibarıyla yüksek kesimlerde, yarın ise il genelinde kar yağışı beklendiğini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Geçen hafta yaşanan yağışlara benzer yeni yağışlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Buz sarkıtları ve kar kütleleri nedeniyle çatı altlarında yürünmemesi lazım. Çatıların çökmemesi için bunların temizlenmesi de gerekiyor. Araç sahipleri kar lastiği ve zincir bulundurmalı. Yolda kalan vatandaşların kesinlikle araçları bıraktığı mevkiyi ekiplere bildirmesi gerekiyor. En azından aracın güvenli bölgeye çekilmesi büyük önem arz ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title