Haberler

Siirt'teki Çocuk Gelinin Şüpheli Ölümüyle İlgili Dava

Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ölümüyle ilgili anne ve babası, birlikte yaşadığı Mehmet Atak ile Atak'ın anne ve babası hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından cezalandırılmaları için açılan davanın görülmesine devam edildi.

Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ölümüyle ilgili anne ve babası, birlikte yaşadığı Mehmet Atak ile Atak'ın anne ve babası hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından cezalandırılmaları için açılan davanın görülmesine devam edildi.

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Kader Ertem'in babası Musa Ertem ve annesi Suna Ertem'in müdafi huzurunda savunmalarının tespiti için, Van'dan savunmaların talimat yoluyla alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmaya katılan Siirt Barosu Başkanı Cemal Acar, adliye binasının önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, duruşmaya katılmayan sanıklar Kader Ertem'in babası ve annesinin bulundukları Van'dan savunmaların talimat yoluyla alınmasına karar verildiğini söyledi.

Davanın 18 Temmuz'a ertelendiğini ifade eden Acar, şöyle dedi:

"Savcılık, önceki duruşmada Kader Ertem'in babası, gayri resmi eşi ve onun babasının cinsel istismar suçundan cezalandırılması için mütalaasını vermişti. Bu duruşmada da Ertem'in anne ve babasının müdafi huzurundaki savunmalarının talimat yoluyla getirilmesi kararı verildi. Bu savunmalarla 18 Temmuz'da görülecek duruşmada bir karar çıkmasını bekliyoruz."

İddianameden

Pervari'de 21 Ocak 2014'te meydana gelen olayda Kader Ertem'in ölümüyle ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ertem'in anne ve babasının yanı sıra birlikte yaşadığı Mehmet Atak ile Atak'ın anne ve babası hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - Siirt

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Atak Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

elif:

sinir oluyorum bu yaşta çocuklarını evlendiren anneyede babayada keşke o çocuk yerine siz ölseydinz anneside babasıda o çocugu alanlarda hepisnnin yeri hapisssssss

0
0
yanıtYanıtla
elif:

allah belasını versin böyle anneninde babanında çocuk sizin neyinize bakamıyorsan esirgemeye ver onlar sizden daha iyi bakar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title