Haberler

Siirt'teki Asırlık Camilerin Restorasyonu

Siirt'teki Şeyh Muhammed El Münkedir ve Cumhuriyet camilerinin bu yıl ibadete açılması hedefleniyor.

Siirt'teki Şeyh Muhammed El Münkedir ve Cumhuriyet camilerinin bu yıl ibadete açılması hedefleniyor.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar, yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmaları devam eden Vakıflar Vakıflar Genel Müdürlüğünün kültür ve tescil envanterinde bulunan 111 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi ile 93 yıllık Cumhuriyet Camisi'nde incelemede bulundu.

Sancar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında yüklenici firmanın zorunlu bir nedeninden dolayı 4 ay ara verilen çalışmaların, bu yılın inşaat sezonuyla beraber yeniden başladığını söyledi.

Restorasyon çalışmalarının pişirilmiş ve öğütülmüş toprak ürünleri ile yapılan ve "Horasan harcı" olarak bilinen harç kullanılarak aslına uygun şekilde yapıldığını aktaran Sancar, şöyle konuştu:

"Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Başka bir tescilli camimiz de El Münkedir camisidir. Caminin restorasyonu hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Kalan betonarme bölümlerinde ise 2-3 aylık gecikme oldu. Bu bölümlerde de çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu camimizi de bu yıl içerisinde ibadete almayı hedefliyoruz."

Cumhuriyet Camisi ramazan ayında açılacak

Asıl adı Hıdırul Ağdar Camisi olan Cumhuriyet Camisi'nin 1923 yılında yapıldığının bildirildiğini ancak bu eserin daha eski olduğunu düşündüklerini kaydeden Sancar, caminin içerisindeki 90 santimetrelik dolguyu boşalttıklarını ve caminin asıl taban seviyesine indirildiğini bildirdi.

Caminin ramazan ayında ibadete açmayı hedeflediklerini dile getiren Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Caminin arka tarafında daha önce yapılan dolgular boşaltıldı. Caminin doğu yönünde bulunan ve kapatılan pencereler ortaya çıktı ve bunlar inşallah açılacak. Bu şekilde caminin hava sirkülasyonu da sağlanarak nemden arındırılacak. Caminin kıble tarafında boydan boya drenaj yapıldı. Burası çok nem alıyordu. Nem oranının minimize edilmesi için çalışmalar yapıldı."

Sancar, Cumhuriyet Camisi'nin bin, Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi'nin ise 500 kişi kapasiteli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Horasan Bitlis Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title