Haberler

Siirt'te "Yetim Şenliği" Düzenlendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sponsorluğunda, Siirt İnsani Yardım Derneğince düzenlenen "Yetim Şenliği"nde, terör mağduru yetimler ile Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sponsorluğunda, Siirt İnsani Yardım Derneğince düzenlenen "Yetim Şenliği"nde, terör mağduru yetimler ile Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Bahçelievler Mahallesi Üçgen Park'ta organize edilen yetimlerin bayramlaşma programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın eşi Mevlüde Aktay, Siirt İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci ve AK Parti Siirt İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ile dernek yöneticileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Fatma Erdemci, İHH'nın sponsorluğunda organize edilen etkinlikte yetim çocuklarla bayramlaşmak ve Suriyeli çocukları da mutlu etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Kentte bulunan yetim çocukların yanı sıra Suriyeli muhacir yetimler ve bunlarla beraber terör mağduru bazı yetim çocukların bulunduğu bir etkinlik düzenlediklerini belirten Erdemci, şöyle konuştu:

"Aslında biz bu etkinliği karne etkinliği olarak önce düzenlemeyi hedeflemiştik, sonra ramazan olunca bayram şenliğine dönüştürmeye karar verdik. 150 yetim çocuğumuz var. Çocuklarımızı eğlendirmeye ve güldürmeye çalıştık. Çünkü bizim sloganımız 'Yetim Gülerse Dünya Güler'. Bayramda eğer yetimler eğlenirse, yetimler gülerse ancak bayram olur."

Yetim çocukların Ramazan Bayramı'nı aileleriyle doyasıya geçirmesini istedikleri için programı bugün yaptıklarını kaydeden Erdemci, şöyle devam etti:

"Özelikle terör mağduru çocuklarımızın yaşadığı psikolojiyi ve tramvayı unutturmak için uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalarımız var. Onlarla yakından ilgilenip, zaman zaman programlar yapıyorduk. Şimdi daha geniş kapsamlı 150 çocuğumuza ve annelerini de katarak Siirtli yetimlerimiz, Şırnak'tan gelen terör mağduru yetimlerimiz ve Suriye'den kentimize sığınan yetim çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz."

Programda daha sonra kentteki yetimler ve terör nedeniyle yetim kalanlar ile Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Mahallesi AK Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title