Haberler

Siirt'te Yaşanan Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Siirt'te yaşanan kadın cinayetleri protesto edildi

HALKLARIN Demokrasi Partisi (HDP) ve KESK üyesi bir grup kadın, Siirt'te artan kadın cinayetleri ve yaşanan intiharları prosto etmek için AK Parti il binasına yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine HDP ve KESK'lilerden oluşan kalabalık grup, yaklaşık 2 saat süreyle Eruh yolunu trafiğe kapattı.

HDP il binası önünde toplanan yaklaşık 200 kadının, toplu halde AK Parti il binasına yürümesine polis izin vermedi. Kalabalık grup, yapılan tüm gürüşmelere rağmen polis barikatını aşamayınca parti binası önünden geçen Eruh Karayolu'nda oturma eylemi yaptı. Yaklaşık iki saat süren oturma eylemi boyunca eylemci kadınların alkışlar eşliğinde şarkı ve türkü söyledikleri görüldü. Yaklaşık iki saate yakın süren oturma eylemi sonrasında Siirt HDP'li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Vali Mustafa Tutulmaz ile yaptığı görüşmenin ardından kadıların, Aydınlar Caddesi'nde açılan seçim burosu önüne kadar yürümelerine izin verildi. Burada yapılan basın açıklamasının ardından gurup, sessis bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Siirt Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title