Haberler

Siirt'te Köylüler Tuz Kuyusunda Petrol Buldu

Güncelleme:

Eruh'ta, kapatılan Sadak 2 petrol kuyusu yakınlarında bulunan ve ilkel şartlarda işletilen tuz kuyularından petrol çıktı.

Siirt'in Eruh ilçesinde 1974 yılında açılan ve petrol olmadığı gerekçesiyle kapatılan Sadak-2 petrol kuyusunun yakınındaki Akdoğmuş ve Bayraktepe köyleri arasında kurulan tuz kuyularında petrol bulunduğu öne sürüldü.

Tuz üretimi yapan köylülerden Necmettin Şen, AA muhabirine, kendi imkanlarıyla işlettikleri ve vergilerini ödedikleri tuz kuyularının tıkandığını belirtti.

"KUYULAR BU YIL TIKANDI"

Kuyuların yakınında bulunan Sadak-2 petrol kuyusunun incelenmesini istediklerini ifade eden Şen, "Köyümüzdeki tuz kuyuları Osmanlı döneminden bu yana işletiliyor. Üretime sadece Cumhuriyet döneminde birkaç yıl ara verildi. Daha sonra köy sakinleri olarak üretimi sürdürdük. Bugüne kadar rutin bakım ve temizlik yapılan kuyular bu yıl tıkandı" diye konuştu.

Şen, köyün 5 kilometre ilerisinde yer alan petrol kuyusunda yapılan sondaj çalışmalarının ardından son 2 yıldır kullandıkları suyun renginin siyaha dönüştüğünü tespit ettiklerini iddia ederek, şunları kaydetti:

"TUZ KUYUSUNDA TEMİZLİK YAPTIĞIMIZDA HAM PETROLLE KARŞILAŞTIK"

"Kapanan kuyuya müdahale ettiğimizde kuyuya karışan petrolü görünce çok şaşırdık. Petrol olmadığı gerekçesiyle kapatılan petrol kuyusunda hareketlenme olduğunu düşünüyoruz. Tıkanan tuz kuyusunda temizlik yaptığımızda ham petrolle karşılaştık. Eruh'ta bu yıl 42,3 gravitede bulunan petrolün, Sultan 2. Abdülhamit Han'ın 1901 yılında Alman ve Türk mühendislere yaptırdığı haritada belirtilen 12'nci bölgeden çıktığı tespit edilmişti. Haritada belirtilen 12'nci bölge Akdoğmuş köyü civarıdır. Yani bölgede petrol mevcut. 9 metre derinliğindeki tuz kuyularından çıkan petrol muhtemelen bir çatlaktan sızmış olabilir. Yetkililerin bu kuyularda inceleme yapmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (12)

hediye:

aman.amerika.duymasın.siirte,özgürlük.getireceğiz.diye.gelirler,işgal.ederler

88
2
yanıtYanıtla
Sivaslı:

orası kürdistan değil Türkiye. Orada kürtlere ait dikili bir çeşme bile yok ama türk beylerine ait yüzlerce tarihi eser var. Kürtler oranın yerlisi değil ve anayurtları zagros dağları. İnsanları kandırmayın ya insanca yaşayın bu ülkede yada defolun.

34
15
yanıtYanıtla
oko:

beton dokuverın gitsin

32
16
yanıtYanıtla
şahin:

inşallah kendi petrol kuyularımız olur da kimseye muhtaç olmayız

40
1
yanıtYanıtla
Dondurma:

Emine hanımın memleketi değilmi

29
9
yanıtYanıtla
fenasi edasi:

ya bizde yeterince petrol var..ama piyasayı düşürmemek için çıkarmıyorlar..her tatrafımızdan baksanuza petrol fışkırıyor ama değerlendiren kim nasılsa koyun gibi dünyanın en pahalı benzinini biz alıyoruz zaten..

25
2
yanıtYanıtla
bilde konuşknn34@yahoo.com:

piyasayı düşürmek için değil türkiyenin tapusu dediğiniz lozandaki maddelerden biriside yeraltı zenginliklerine dokunmamak..örneğin onbinlerce şehit verilelen çanakkaledeki arıburnunun ingizlerin toprağı olması gibi şu anda orası kraliçenin malıdır.sana ilk okuldan beri lozan anlatılır ama maddeleri kesinlikle açklanmaz

yanıt0
yanıt0
seko:

petroldür petrol kesin petroldür. çok akıllı milletiz ya . hemen de işletiriz onu.Kürtler sizden iyidir be en azından çalmazlardı.

8
18
yanıtYanıtla
canım petrol:

kurtalan eruh silopi hasan keyf kozluk beşiride çok sayda petrol bulundu ama bir ses yok

18
0
yanıtYanıtla
ab:

seçim yaklaştı, petrol kuyularının sayısı artar. seçim geçince gerçeklerle başbaşa kalırız.

11
6
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title